Kuzucunun en büyük hayali ise köyüne kütüphane kurup kitaplarını oraya bağışlamak .
Suluovalı Abdullah Kuzucu 1932 doğumlu . 1950 ' li yıllarda okuma yazmayı kendi çabasıyla öğrenen Kuzucu , şöyle konuştu : " O yıllardan beri tarihi , dini , Arapça kitaplar okuyorum . İlim çok önemlidir . Basın bir güçtür , gazeteler süper bilgidir . Gazeteler insana iyiyi kötüyü öğretir . Günümüz insanı ilmin kıymetini bilmiyor , okumuyor . Dünyada en çok okuyanlar Japonlar , bizim ülkemizde maalesef kitap ve gazete okuyan çok az . Bazen insanlar bana gazete okuyacağına Kur ' an-ı . Kerim oku diyorlar . Ben de Allah ' ın ' Oku ' emrinden yola çıkarak hem gazetemi okuyorum , hem de Kur ' an-ı Kerim okuyorum . Gazetelerde önemli bulduğum yazıları keserek arşivliyorum . İnsan araştırmalı öğrenmeli . Gazeteler olmazsa insanı gaflet basar , gazeteler insanı aydınlatıyor . "
İnsanın yemeye-içmeye para ayırdığı gibi kitap almaya da ayırması gerektiğini ifade eden Kuzucu , " Ben aç gezerim ama gazetesiz gezmem , her gün ortalama dört gazete okurum , kendim köyden gelemediğim zamanlarda gazetelerimi mutlaka birine bayiden aldırtırım . Bazen sabah namazından sonra yola çıkıyorum 10 kilometre yolu yayan geldiğim oluyor , bazen de alan olursa arabaya biniyorum , gazetelerimi alıp geri dönüyorum . Okuma yazmayı kendim öğrendim , köyümüzde okul yoktu . "
Kapancıağlı köyünde oğlu ile birlikle yaşayan Abdullah Kuzucu , " İnsan var bir mangır etmez , insan var cevherle satın alınmaz " sözünü çok sevdiğini ve cahil insanla uğraşmanın zor olduğunu belirterek şunları aktarıyor ; " Nöron Avrupa ' yı yaktı , Edison da ışığı yaktı ' bunların ikisi de insandı . Ben geceleri fazla uyumam , kitap , gazete okurum , çünkü Peygamber Efendimiz uyumazdı . Evimde kütüphanem var , çok sayıda kitabım var , 100 bin lira verseler kitaplarımı vermem . Nasip olursa köyüme kütüphane kuracağım . Kitaplarımı oraya bağışlayacağım . "
Kuzucu , insanların televizyonların karşısından uzaklaşıp kitaplarla ve gazetelerle haşır neşir olmalarını tavsiye ediyor .