Suluova'da Sivil Savunma Ve Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

AMASYA – Suluova'da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla sivil savunma ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi ile Suluova Belediyesi işbirliğinde yapılan tatbikat, Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) bahçesinde gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 3 yıl önce eğitime açılan Suluova MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programının önceki yıl 45 mezun verdiğini, halen 105 öğrencinin öğrenimg ördüğünü söyledi.

Amasya Üniversitesinin özellikle istihdam odaklı büyümeyi öne çıkararak gelişimlerini devam ettirdiğini ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programınında bu amaç doğrultusunda açıldığını anlatan Orbay, şöyle konuştu:

'Yangın ve doğal afet gibi olağanüstü durumlarda işin ehliyetli kişiler tarafından yapılmaması durumunda iyi niyetli olarak başlayan işlerin nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu daha önce gördük. Bugün burada Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümündeki öğrencilerimiz bir yangının su ile söndürülemeyeceğini ya da hangi organik bileşiklerle bu yangınların daha sağlıklı sürdürülebileceğini, yanık durumunda nelerin yapılması gerektiğini, birinci derecede akademik insanlardan, afet yöneticilerinden, kimyagerlerden, beden eğitimi uzmanları ve sağlıkçılardan bilinçli olarak alıyor. Eğitimli birer itfaiyeci olarak karşımıza çıkacaklar. Elbette bugüne kadar bize bu hizmeti veren insanlar büyük bir özveri ile bu işleri yaptılar ancak eğitimini alarak yapan insanlar mesleğin gereğini ve hizmet standartları daha yukarıya çıkaracaklardır.'

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise afet ve yangın gibi durumların yanı sıra bölüm öğrencileriyle de çeşitli eğitim ve tatbikatlar düzenleyerek her an hazır olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bugün sadece yüksekokul öğrencilerinin değil, itfaiye müdürlüğünde çalışanların da kendilerini geliştirme imkanı ve eksikliğini giderme fırsatı bulduklarını dile getiren Üçok, 'Allah bizleri böyle afetlerle imtihan etmesin ama başımıza geldiği zaman da belediyemizin itfaiye ve kurtarma ekiplerinin hazır olduğunu burada da görmüş olduk' dedi.

Konuşmaların ardından yapılan yangın ihbarıyla MYO nizamiyesinden giren Belediye İtfaiye ekipleri, okulun Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileriyle yürüttükleri koordineli arama kurtarma faaliyetlerinde okul dersliklerinde mahsur kalan öğrencileri güvenli bölgeye tahliye etti, içeride mahsur kalan öğrencileri ise itfaiye merdiveniyle pencereden alarak sağlık ekiplerine yönlendirdi.

Yangından pencereye kaçan bir öğrenci ise açılan brandaya atlayarak kurtarma ekipleri tarafından ambulansa tahliye edildi. Ardından çıkan yangına müdahale eden arama kurtarma ekipleri, yangını söndürerek çevreye yayılmadan kontrol altına aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile