Suluova Beşler ve Atakol Madencilik'te düzenlenen eğitimlere katılarak maden işçileriyle görüşen Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, şunları söyledi:
''İlçemizde iki büyük kaza yaşadık ve 2 işçimizi kaybettik. Ne acıdır ki bu kazadan iki gün önce kaza yerinde teftiş yapılmıştı, iki gün sonra da kaza oldu ve iki işçimizi kaybettik. Demek ki burada sağlıklı çalışmayan bir şeyler var. Ben Kaymakamlık yetkilerimi kullanarak ilçemizdeki maden ocaklarında kazaları önlemek için denetleme heyeti kuracağız. Hem işveren hem de işçi olarak daima tedbirlerimizi en maksimum seviyede almak zorundayız. Ancak bu şekilde işçilerimiz güven ve huzur içinde çalışır, işverenlerimiz kanunlar önünde yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar.''
İşçilere eğitim veren maden mühendisleri Arif Çorbacıoğlu ve Sait Uluışık, konu hakkında yaptıkları açıklamada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu ile mesleki eğitim almak zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgelemeyenlerin çalıştırılamayacağını belirterek, bu kapsamda eğitimler verildiğini söylediler.
Üç bölüm halinde düzenlenen ve 80'er işçinin katıldığı eğitim seminerlerinin her bölüm için 32 saat olduğunu belirten Suluova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alim Deniz de, ''Bünyemize bağlı olarak açılan kurslarda madenlerde çalışanlarımıza iş sağlığı ve güvenliğinin kuralları, işçinin yaptığı işle ilgili mesleki bilgi ve güvenlik konulu eğitimler veriliyor. Eğitimler bitiminde sertifika verilecek'' dedi.
Muhabir: Murat Arslan
Yayıncı: Orhan Topal
Suluovalı Madencilere Geliştirme ve Uyum Eğitimi Veriliyor
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği arasında yapılan protokol gereği Suluova'daki iki maden ocağında çalışan 240 işçiye ''geliştirme ve uyum'' eğitimi veriliyor.