Sumbas'ta ''hoşgeldin Bebek''Projesi

Sumbas'ta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ''hoşgeldin bebek'' projesi başlatıldı.

Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya'nın girişimleri ile başlatılan proje kapsamında ilçede yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret edilerek çeşitli hediyeler veriliyor.
Projenin hayata geçirilmesi ile Akdam köyünde yaşayan Selvinaz ve Özgür Çatal, Demet ve Aydın Avcı ile merkez Döğenli mahallesinden Sevgi ve Halil Avaner çiftleri ziyaret edilerek, yeni doğan bebeklere içinde bakım seti bulunan hediye sepetleri takdim edildi.
Kaymakam Yosunkaya, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünden esinlenerek böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında ailelere maddi yardımda da bulunduklarını ifade eden Yosunakaya, şöyle konuştu:
''Ülkemizin geleceği genç nesillerin çoğalmasına destek sağlamak ve dikkati çekmek amacıyla böyle bir proje başlattık. İlçemizde ikamet eden ve yeni doğum yapan anneleri ziyaret ederek, bebeklere yönelik bakım seti gibi çeşitli hediyeler verdik. Ayrıca vakıf tarafından yapılacak araştırmalarda geliri muhtaçlık sınırının altında olan ailelere maddi yardımda da bulunuyoruz. Her ay düzenli olarak çocuklarını sağlık kontrolünden geçiren ailelere şartlı sağlık yardımının dışında 100'er lira bebek yardımı yapılacak.''
Memnuniyeti dile getiren aileler ise, böyle bir projenin başlatılması ve kendilerine verilen önemden dolayı Kaymakam Yosunkaya ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile