Sunanatolia Eskişehirlilerin Beğenisine Çıkıyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güneş Takımı’nın tasarlayıp ürettiği ve dünya çapında başarılara imza atan, güneş enerjisiyle çalışan SunAnatolia adlı araba, Eskişehirlilerle buluşuyor.

2006 yılında kurulan AÜ Güneş Arabası Takımı (Anatolia Solar Team) tarafından, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisini en verimli şekilde kullanmak amacıyla tasarlanıp üretilen “SunAnatolia” adlı Güneş Arabası Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek organizasyonla Espark Alışveriş Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu.

Saat 16:00’da Espark AVM önünde, saat 18:00 ise Porsuk Bulvarı Adalar Mevkii’nde düzenlenecek organizasyonda, Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi uzmanları ve A.Ü. Güneş Arabası Takımı tarafından da tanıtım sunumunun da yapılacak.

Daha önce “Orca” ve “Thunderbird” adlı iki güneş enerjiyle çalışan aracıyla ulusal başarılara imza atan Anadolu Üniversitesi Güneş Arabası Takımı, Son olarak ürettikleri “SunAnatolia” isimli araçla 16-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Avustralya’da düzenlenen “World Solar Challengein Australia” adlı dünyanın en prestijli güneş enerjili araç yarışına katılarak ismini tüm dünya’ya duyurmuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile