Süne mücadelesi için 2 bin 600 kınalı keklik doğaya salındı

'Tarım Zararlılarına Karşı Kanatlı Yaban Hayvanları ile Biyolojik Mücadele Projeleri' kapsamında alınan 2 bin 600 kınalı kekliğin bin 600 adeti Adana'

'Tarım Zararlılarına Karşı Kanatlı Yaban Hayvanları ile Biyolojik Mücadele Projeleri' kapsamında alınan 2 bin 600 kınalı kekliğin bin 600 adeti Adana'nın İmamoğlu ilçesine bağlı Malıhıdırlı köyü civarında doğaya bırakıldı.

Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Antakya Keklik Üretme Çiftliği'nden alınan kekliklerin bin adeti daha önce Karaisalı ilçesi Kocaveliler köyü civarında tarımın yoğun olduğu, buğday ekili alanlara bırakılmıştı.

Malıhıdırlı köyünde gerçekleştirilen keklik salım töreninde konuşan Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, doğada ve tarım alanlarında en etkili yöntemin biyolojik mücadele şekli olduğunu vurguladı.

Çalışkan, "Bu mücadeleleri yapanlar da doğada yaşayan yaban hayvanlarıdır. Çukurova'nın yerli hayvanı olarak bildiğimiz özellikle turaç ve kekliklerin doğada birçok faydaları vardır. En çok yararı da buğdaylara zarar veren süneleri yemeleri ile birlikte günümüzde en büyük tehlike arz eden keneleri yemeleridir. Turaç ve kınalı keklik popülâsyonlarının artmasını sağlamalıyız." dedi.

2010-2011 yılı için getirilen av yasağına uyulması gerektiğinin altını çizen Çalışkan, uymayanların ise ihbar edilmesi gerektiğini vurguladı. Çalışkan, bu projenin yürütülmesinde kendilerine destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti.

Programa Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Yönetim Kurulu üyeleri Osman Bağış ve Hamit Tezcan, Sebahattin Yumuşak, ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı ve diğer yetkililer katıldı. ATB'nin öncülüğünde sürdürülen bu çalışmaya Adana Valiliği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ile Milli Parklar Genel Müdürlüğü destek veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile