Adıyaman'da hububat verimini, kalitesini ve protein değerini olumsuz etkileyen sünelerle mücadele için doğaya 150 bin faydalı böcek yumurtası bırakıldı.
Adana Süne Parazitoit Üretim Merkezi'nde üretilen 150 bin faydalı böcek yumurtası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince Çemberlitaş köyüne götürüldü.
Böcek yumurtaları, burada doğaya bırakıldı.
Faydalı böcekler, süne yumurtalarının içine kendi yumurtalarını bırakıyor. Böylece sünelerin sayısı azalarak, hububata vereceği zarar önleniyor.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, gazetecilere, üretilen parazitoitlerin doğaya bırakılarak, hububat verimini, kalitesini ve protein değerini olumsuz etkileyen süneyle biyolojik mücadele yapıldığını söyledi.
Çevreye zarar vermeden doğayı korumak için biyolojik mücadeleye geçildiğini vurgulayan Alan, Süne Parazitoit Üretim Merkezi'nden getirilen faydalı böcek yumurtalarını ilçelerde de doğaya bırakacaklarını anlattı.
Doğanın korunması için anız yangınlarının önlenmesinin de önemli olduğuna dikkati çeken Alan, şunları kaydetti:
'Hububat hasadıyla başlayan anız yangınları doğayı mahvediyor. Çiftçilerimizi bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Bugün yaptığımız çalışmayla çiftçilerimizi kimyasal ilaçlamadan kurtarıyoruz. Birkaç yıl sonra çiftçilerimiz hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanmayacak.'
Alan, süneyle mücadele çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi.
'Süne Savaşçıları' Doğaya Bırakıldı
Adıyaman'da doğaya bırakılan 150 bin faydalı böcek yumurtası sayesinde, hububat verimini, kalitesini ve protein değerlerini olumsuz etkileyen sünelerin sayısının azaltılması amaçlanıyor.