Sungurlu‘da 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorum‘un Sungurlu ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı‘ndaki Atatürk Anıtı‘na çelenk konulmasıyla başlayan törenler Atatürk Stadyumu‘nda devam etti. İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, protokol, askeri ve sivil erkanın yanı sıra vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Mustafa Kemal Atatürk‘ün ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü milletimize aynı zamanda "çocuk bayramı" olarak armağan ettiğini hatırlatarak, "Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk milleti, Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir" dedi.

Çocukların bir toplumun geleceği olduğunu dile getiren Dursun, "Her toplum, çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı bu düşüncelerle kutluyor, tüm çocuklarımıza ve hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

23 Nisan münasebetiyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle devam eden program, çuval yarışması, bisikleti yavaş sürme yarışması, yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması, halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ve geçit töreniyle birlikte sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile