Sungurlu'da Firincilar Ekmege 50 Kurus Zam Yapti

Sungurlu'da Firincilar Ekmege 50 Kurus Zam Yapti

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, maliyetlerinin artisini gerekçe gösteren firincilarin ekmek fiyatina 50 kurus zam yapmasiyla birlikte bugünden itibaren 200 gram ekmek, 3 TL’den satilmaya baslandi.

Ilçede daha önce 2 TL olan 240 gram ekmegin fiyatina 17 Aralik 2021 tarihinde 50 kurusluk zam yaparak gramajini 200 grama düsüren firincilar 2.50 TL’den satmaya baslamislardi. Aradan geçen yaklasik 3 aylik sürenin sonunda artan maliyetler nedeniyle ekmege tekrar 50 kurus zam yapan firincilar, bugünden itibaren 200 gram olan ekmegi 3 TL’den satmaya basladilar.

Zabita ekipleri denetledi

Ilçede faaliyet gösteren ekmek firinlarinin kendi aralarinda aldigi karar ile ekmek fiyatlarina 50 kurus zam yapmasinin ardindan denetim yapan belediye zabita ekipleri, firin sahiplerinin ticaret odasi karari ve bakanlik onayi olmadan zam yapamayacagini belirterek fiyat ve gramaj kontrolü yaptiklari 10 firina 5 bin 810 TL para cezasi uyguladi.

Vatandas tepki gösterdi

Bu sabah ekmek almak için gittiklerinde ekmek fiyatlarinin arttigini gören ilçe halki ise alinan zam kararina tepki gösterdi. Ilçedeki firincilarin 250 gram olan ekmegin agirligini önce 240 grama sonra da 200 grama düsürdüklerini ifade eden vatandaslar, "Bir taraftan ekmegin gramaji düserken diger taraftan fiyati artiyor. Çorum merkez, Osmancik ve Iskilip gibi ilçeler de ayni gramajdaki ekmek 1 lira 75 kurustan satilirken ilçemizdeki firincilar 2.5 TL olan ekmek fiyatini az bularak 50 kurus daha zam yapmislar. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesini istiyoruz" seklinde konustular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile