Sungurlu'da 'geleceğime İşık Tutun' Projesi Başarı İle Tamamlandı

Sungurlu'da 'geleceğime İşık Tutun' Projesi Başarı İle Tamamlandı

Çorum`un Sungurlu Lisesi tarafından kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması için hazırlanan `Geleceğime ışık tutun` projesinin 12 aylık uygulama süreci başarı ile tamamlandı.

Proje kapanış toplantısına İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sungurlu Lisesi Müdürü Ali Atmaca, "Projenin amacı, ilçede eğitim görmekte olan 15-18 yaş arası 120 kız öğrencinin okulu terk etme oranlarının düşürülmesi ve okullaşma oranının artırılmasına katkıda bulunmak, 2009-2010 öğretimyılında ilköğretim 8. sınıfa devam eden öğrencilerden ortaöğretime devam etmeme ihtimali olan kız öğrencilerin sorunlarını çözerek ortaöğretime devam etmelerini sağlamaktır" dedi. Atmaca, ayrıca proje bütçesinin yüzde 85`ini Avrupa Birliği, yüzde 15`inin ise Türkiye Cumhuriyeti karşıladığını söyledi.

Atmaca`nın konuşmasının ardından sertifika törenine geçildi. Öğrenciler sertifikalarını İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun`dan aldı. Toplantı verilen yemeğin ardından sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile