Sungurlu Tmo 2011 Yılında Kalıcı Statüye Kavuşacak

Çorum'un Sungurlu ilçesinde faaliyet gösteren Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) önümüzdeki yıl kalıcı bir statüye kavuşturulacağı bildirildi.

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, Şoförler Odası Başkanı Hacı Karatekin ve Sınırlı Sorumlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Rıza Zeybek, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erkaymaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Sungurlu heyeti ilçede ekip şefliği olarak faaliyetini sürdüren Sungurlu TMO'nun kalıcı statüye kavuşturulması için Erkaymaz'dan destek istediler.
Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, "Sungurlu'da TMO Ajans Müdürlüğü vardı. Burası geçmiş yıllarda kapatılıp sadece hububat alım sezonlarında Çorum'a bağlı ekip şefliği olarak alım yapıyordu. Bazı sezonlarda ise hububat alımı yapmıyordu. Bu sıkıntılardan dolayı bazı köylerimiz Kızılırmak, Delice, Bayat ve Alaca ilçelerindeki ofis müdürlüklerine mahsullerini satıyorlardı. Bu durum Sungurlu çiftçisi esnafı ilçe ekonomisi için büyük kayıplara yol açmaktaydı" dedi. Yılda 100 bin tona yakın hububat
üretimi olan ilçede TMO Ajans Müdürlüğü'nün olmamasının üzüntü verici olduğunu dile getiren Karslı, "Bu durum Sungurlu'ya yapılan en büyük haksızlıktı. Şimdi olumsuzlukları bertaraf etmek için büyük bir şans yakaladık" diye konuştu.
Karslı, Sungurlu TMO'nun önümüzdeki yıl kalıcı bir statüye kavuşturulması için Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erkaymaz'dan güvence aldıklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile