Süphan Dagi'na Tirmanan Ukraynali Dagcidan Haber Alinamiyor

Süphan Dagi'na Tirmanan Ukraynali Dagcidan Haber Alinamiyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Türkiye’nin üçüncü yüksek dagi olan 4 bin 58 metrelik Süphan’a tirmanan Ukraynali dagcidan dün aksamdan beri haber alinamiyor. Dagcinin bulunmasi için AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri drone ve helikopterle çalisma baslatti.

Ukrayna’dan Bitlis’in Adilcevaz ilçesine gelerek dün Van Gölü’nün kuzeyinde bulunan Süphan Dagi’na tirmanan ve ismi açiklanmayan dagci, aksam saat 21.30 siralarinda Türkiye Dagcilik Federasyonu Antrenörü M. Hakki Ogur’u arayarak dagda kayboldugunu, yönünü bulamadigini ve kamp bölgesine yakin oldugunu söyledi.

Ogur’un haber vermesi üzerine jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri hemen harekete geçti. Gece geç saatlere kadar yapilan aramalara ragmen dagcinin izine rastlanmadi. Sabah saatlerinde ise arama çalismalarina yeninden baslandi. Drone ve bir helikopterin de katildigi arama çalismalari devam ederken, 2 bin 700 metrede sürdürülen çalismalari organize eden Türkiye Dagcilik Federasyonu Antrenörü Ogur, su ana kadar bir ize rastlamadiklarini söyledi.

Ogur, kaybolan dagcinin geçen yil da Süphan’a geldigini ekiple birlikte basarili bir tirmanis gerçeklestirdigini anlatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile