Süphelenerek Çektigi Görüntüyle Dolandiricilari Yakalatti

Güngören’de kendilerini polis ya da savci olarak tanitarak dolandiricilik yaptiklari iddia edilen 3 süpheli, polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Süpheliler, dolandiricilik olayini yaptiklari esnada magdurun cep telefonu ile çektigi cep telefonu görüntülerinden yola çikilarak yakalandi.

Olay, 24 Ocak 2023 tarihinde Güngören’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kendilerini polis olarak tanitan süpheliler, H.H.’yi telefon ile arayarak evde bulunan altinlari bir posete koyarak binanin önüne gelen kisiye teslim etmesini istedi. Süphelilerin telefonda ikna ettigi H.H., evde bulunan ziynet esyalarini bir torbaya koyarak kapinin önüne koymasini istedi. Daha sonra oradan ayrilan magdur H.H., durumdan süphelenerek duvarin arkasina saklandi. Bir süre sonra tarif edilen yere gelen süphelinin poseti alip oradan ayrilmasini cep telefonu kamerasi ile videoya çekti.

Süphelilerden daha sonra dönüs alamayan magdur H.H., çektigi video ile birlikte karakola giderek sikayette bulundu. Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri olayla ilgili çalisma baslatti. Magdurun çekmis oldugu görüntüleri inceleyen ekipler, süphelilerin kimliklerini tespit etti. Yapilan çalismalar sonucunda süpheliler Eren G. (19), Sinan P. (47) ve Gökhan T. (19) poset içerisindeki ziynet esyalariyla birlikte gözaltina alindi.

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri tarafindan ifadeleri alinan süpheliler, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süphelilerden Gökhan T. ve Eren G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, süphelilerin 20 Ocak 2023 tarihinde Beyoglu’nda ev hanimi G.T.’yi de ayni yöntemle dolandirarak 50 bin lira parasini aldiklari ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile