Süpürgelik'te Yoğun Kar Yağışı

Süpürgelik'te Yoğun Kar Yağışı

Bursa-İstanbul karayolunun Süpürgelik mevkii yoğun kar yağışı sebebiyle kapanırken, zincirleme kazalar meydana geldi.

Yaklaşık 4 saattir etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle Bursa-İstanbul yolunda trafik aksadı. Karayolları ekipleri seferber olurken, kayganlaşan yolda yavaşlayan araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Yolun kayganlaşması ve tipi halinde yağan karın görüş mesafesini düşürmesi sebebiyle sürücüler Süpürgelik mevkiinde zor anlar yaşıyor.

Kar yağışı trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Yalova'dan Bursa istikametine seyreden 3 otomobil ve bir TIR, kayarak zincirleme kazaya sebep oldu. Çekici yol kapandığı için kaza mahalline gelemeyince, kaza yapan araçlar Karayolları ekiplerinin iş makineleri tarafından kurtarıldı. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 147. Şube Şefliği ekipleri tarafından yapılan müdahaleler yetersiz kaldı. Ekiplerin açtığı yollar yoğun kar sebebiyle kısa sürede tekrar kapandı. Tuzlama ve kürüme çalışmalarına aralıksız devam eden Karayolları ekipleri kapanan yollarda ilerlemekte sıkıntı çekti

Yolların kapanmaması için her 10 dakikada bir tuzlama yapan Karayolları ekipleri, bir yandan da karları kürüyerek yolu trafiğe açık tutmak için çalışıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile