Sur Belediyesi Önünde Tutuklu Bdp'liler İçin Protesto Eylemi

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 7 belediye başkanı ile birlikte 23 siyasetçinin tutuklanması nedeniyle her hafta Perşembe günü başlatılan oturma eyleminin 17'ncisi Sur Belediyesi önünde gerçekleşti

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 7 belediye başkanı ile birlikte 23 siyasetçinin tutuklanması nedeniyle her hafta Perşembe günü başlatılan oturma eyleminin 17'ncisi Sur Belediyesi önünde gerçekleşti.
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, Belediye Meclis üyeleri, Belediye-İş Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, BDP Sur İlçe Başkanı Mehmet Şah Teke ile belediye çalışanları her hafta Perşembe günü yapılan oturma eyleminin 17'ncisi yaptı.
Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Belediye-İş Başkanı Vezir Perişan, "Türkiye'nin gerçekten demokrasiye, barışa kardeşliğe ihtiyacı var olan bir ülke. Bu ülkede herkes kendini özgürce ifade edecek herkesin birbirini sevecek ortam hazırlamamız gerekirken her nedense Türkiye'de koşullar demokrasiye doğru yol alırken birden anti-demokratik uygulamalar gündeme oturmaktadır. Belediye başkanlarımız ve diğer Kürt siyasetçilerin bir an önce
mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmaları ve şu anda tedavi altında bulunan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve diger hasta tutukluların tahliye edilerek daha özgür ve saglıklı koşullarda tedavi edilmeleri sağlanmalıdır" diye konuştu.
Perişan'ın konuşmasından sonra BDP Eş Başkanı Kışanak, "Cezaevindeki arkadaşlarımızın hiçbir hukuksal gerekçesi olmadan adalette yeri bulunmayacak bir hukuksuzluka sorgusuz sualsiz bir yıldır tutukludurlar. Ayrıca Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ciddi sağlık sorunlarına rağmen halen tutukluluğu devam etmektedir. Sağlık sorunlarıma rağmen tahliye edilmemesi bu operasyonun ne kadar siyasi bir operasyon olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Arkadaşlarımızla birlikte her gün her an her dakika bu
tutsaklık posizyonu ortada kaldırmak için mücadele içerisinde olacağız. Umuyoruz bu yanlıştan bir an önce dönülür. Kürtlerin iradesini örğitlü gücünü rehin alamıyacaklar. Aradan geçen bir yıl bunu gösterniştir. Bizim yürütüğümüz mücadele dar bir halkın mücadelesi değil bir özğürlük mücadelesidir. İçerde 2 bine yakın arkadaşımız olmasına rağmen bu mücadele çok güçlü sekilde devam ediyor. Halkımız bir yıldır ayakta, tüm kurumlarımız çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmektedir ve sürdürecektir" dedi.
Açıklamaların ardından BDP Eş Başkanı Kışanak ve belediye çalışanları, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sırasında yolda geçen araçlar korna çalarak eyleme destek verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile