Sur'da 7 Yil Aranin Ardindan Iftar Yemegi

Sur'da 7 Yil Aranin Ardindan Iftar Yemegi

Diyarbakir merkez Sur Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Abdullah Çiftçi, yeni kaymakamlik binasinin avlusunda verdigi iftar yemeginde yaptigi açiklamada, “Dünya üzerinden eger bir sehir barisi hak ediyorsa, huzuru hak ediyorsa, en çok sehirlerin basinda burasi geliyor Sur ve Diyarbakir geliyor” dedi.

Diyarbakir merkez Sur Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskanvvekili Abdullah Çiftçi, terörden zarar gören 6 mahallesinde yer alan kaymakamlik binasinin bahçesinde 7 yil sonra sehit yakinlari, kanaat önderleri, mahalle muhtarlari, gazeteciler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, esnaf ve vatandaslarla iftar yemeginde bulustu.

“Siz varsaniz buralar güzeldir”

Iftar yemeginin ardindan konusan Çiftçi, mekânlarin insanlarla güzel oldugunu belirterek, “Bu 7 yillik hasretin sonucunda mahallelerimiz çok daha görkemli bir sekilde, tarihe taniklik edecek. Modern ve tarihi yüzü bir arada yansitan yönüyle geçtigimiz aylarda buralar yeniden açildi. Kaymakamlik binamizi da eski Süleyman Nazif Ilkokulunun oldugu yere almistik. Bugün sizlerin tesrifiyle bu alani gerçek manada açmis olduk. Mekânlar insanlarla güzeldir. Siz varsaniz buralar güzeldir ve bugün burayi güzellestirdiginiz için hepinize ayrica tesekkür ediyorum. 4 yildir Sur ilçesinde hem kaymakamliga hem de belediyeye vekalet ediyorum. Göreve geldigim günden itibaren bütün amacimiz suydu; kimseyi çemberin disinda birakmadan, ideolojik ayrismalar ile diger farkliliklarimizi bir kenara birakarak Sur ortak paydasi içerisinde ve Sur ailesi olarak birliktelik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeslik ruhu içerisinde bir idare anlayisiyla herkese gitmeye ve herkes geldiginde kapimizi açik etmeye çalistik. Bugün de sizleri davet ettigimizde sizler de kosa kosa geldiniz ve bizim bu gayretimizin bos olmadigini gösterdiniz, tekrar tesekkür ediyorum” dedi.



“Bu sehir güzel bir sehir, güzellikleri hak ediyor”

Diyarbakir’in güzel bir sehir oldugunu güzellikleri hak ettigini ifade eden Kaymakam Çiftçi, “Bu sehir güzel bir sehir, güzellikleri hak ediyor. Mekke ile Medine’den sonra en çok sahabenin meftun oldugu bir sehir ve bir ilçede yasiyoruz. Elimizi attigimiz her tastan, her yerden, her sokaktan, her köseden tarih fiskiriyor ve medeniyet fiskiriyor. Dolayisiyla dünya üzerinden eger bir sehir barisi hak ediyorsa, huzuru hak ediyorsa, en çok sehirlerin basinda burasi geliyor Sur geliyor ve Diyarbakir geliyor. Bugün aramizda Yezidi kardeslerimiz, Süryani kardeslerimiz ve Ermeni kardeslerimiz de var. Çünkü Sur, yakin döneme kadar her bir kösesinde ayri dilden, ayri dinden, ayri irktan insanlarin beraberce huzur içerisinde yasadigi çok özel bir alandi. Bugün insallah yine o alan olmaya dogru, o ilçe olmaya dogru hizla yol aliyor. Hemen arkamizda kilise ile cami yan yana, kilisenin çan kulesi ile minare yan yana kardes içerisinde, birliktelik ruhunu haykiriyor bu topraklarda ve bizim özümüz budur. Bizim özümüz kardeslik, birliktelik ve farkliliklari zenginlik olarak beraberlik içerisinde yasamaktir. Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Yahudi, Hristiyan, Müslüman, Ezidi, ‘Biz yaratilani yaratandan ötürü severiz’ ve bu anlayisla herkesi kucaklariz” diye konustu.

Iftar ve konusmalarin ardindan Ilçe Kaymakami Çiftçi, gelen misafirleri kaymakamlik binasinin çikisindan ugurlayarak katilimlarindan dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile