Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları sonrasında altyapıya önem vermeye başladıklarını belirterek, altyapıda rekabetin üst yaş gruplarında başarıyı getirdiğini söyledi.
Her yıl katıldıkları "Short Track Danubia Cup" yarışlarında sporcuların bayrak yarışlarında başarıya ulaştığını ifade eden Yıldırım, daha sonra 500, bin ve bin 500 metre yarışlarında madalya kazanıldığını kaydetti.
Yıldırım, milli takım bünyesinde gelecek vaat eden sporcular bulunduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Danubia Cup ve Star Class serileri var. Star Class, İtalya, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerin olduğu seri. Diğer tarafta Danubia Cup'ta da Macaristan, Polonya, Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya gibi ülkeler, bunların ilk 8'e giren sporcuları Avrupa gençler finalini yapıyor. Buraya bu yıl ilk kez 5 sporcumuzun katılması, altyapıdaki sporcularımızın iyi olduğunu gösteriyor. Türk sporcuları, sürat patenine çok yatkın. Üzerine düşülür ve iyi çalışılırsa ileride dünyada kendilerinden söz ettireceğini düşünüyorum."
- "Olimpiyatlarla ilgili çalışmamız var"
Sofya'da 5 sporcuyla katıldıkları gençler finalinde bir gümüş, iki de bronz madalya kazandıklarını anımsatan Yıldırım, finallere uzun yıllar sürat pateni yapan ülkelerin katıldığını aktardı.
Yıldırım, tecrübeli ülkelerin arasında 3 madalya kazanılmasının gurur verici olduğunu belirterek, şunları vurguladı:
"Sporda en üst nokta olimpiyatlardır. Biz de sporcularımızı olimpiyatlara göndermeyi arzu ediyoruz. Federasyonun olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığının da bununla ilgili planları var. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi başlatıldı. Böyle bir faaliyetin başlaması, spor açısından çok önemli. TOHM'da 7 sporcumuz var, 3 sporcu daha önerdik.
Sürat pateninde iyi noktaya geldik. Özellikle gençler düzeyinde iyi yerdeyiz. Büyükler kategorisinde de iyi durumdayız. Mesela üst kategoride bir sporcumuz, 43 saniye yapıyor. Dünya derecesi 41 saniye, bakıldığında iyi bir süre, dünya derecesine 2 saniye kalmış. Bu sporcularımız 42 saniyelere gelirse büyük başarı olacaktır."
- "Avrupa'daki kriz, yarışmaların yönünü Türkiye çevirdi"
Avrupa'daki ekonomik krizin ardından bazı ülkelerin spor branşlarında finans desteği konusunda daralmaya gittiğine dikkati çeken Yıldırım, Uluslararası Paten Birliği ve bazı ülkelerin kendilerine yarış organizasyonu teklif etmeye başladığını söyledi.
Yaklaşık 2 yıl Erzurum'da bütün masrafları karşılayarak yapmayı planladıkları kampa 8 ülkeyi davet ettiklerini anlatan Yıldırım, bu ülkelerden 3'ünün biletlerini alamadıkları için kampa gelemediğini dile getirdi.
Federasyonda gelecek aylarda yapılacak genel kurula da değinen Yıldırım, ekip olduklarını, beraber devam etmeyi düşündüklerini vurguladı.
"Bırakmayı düşünmüyoruz" diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Çocukları ve bu sporu seviyoruz. Türkiye'de bu sporun gelişmesi için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Buradan kopmak kolay değil. Nitekim bir seçimdir, bizler katılmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Karşımızda rakip olur, olmaz ama biz seçime gireceğiz. Federasyonun bünyesinde buz pateni, curling, senkronize, buz dansı ve figür olmak üzere 5 kategori var. Bu nedenle yük ağır. Curling, dünyada farklı bir federasyon. 'Seçimden sonra muhtemelen alınacak kararla curling ayrılacak ve genel kurula gidecektir' diye düşünüyorum."
Sürat Pateninde Dünya Derecelerini Yakalamaya Az Kaldı
Buz Pateni Federasyonu Kısa Mesafe Sürat Pateni (Short Track) Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, "Büyükler kategorisinde iyi durumdayız. Mesela üst kategoride bir sporcumuz, 43 saniye yapıyor. Dünya derecesi 41 saniye, bakıldığında iyi bir süre, dünya derecesine 2 saniye kalmış" dedi.