Sürdürülebilir Enerji Ve Iklim Eylem Plani Çalismalari Sürüyor

Sürdürülebilir Enerji Ve Iklim Eylem Plani Çalismalari Sürüyor

Bodrum Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü koordinasyonunda atölye çalismalari gerçeklestirildi.



Herodot Kültür Merkezinde gerçeklesen atölye çalismalarina Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Yasar Çelikkan, Bodrum Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü personeli, ilgili STK ve meslek odalari katildi.

Iki gün boyunca, yaklasik 4’er saat süren çalismalar sonucu, Bodrum Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani eylem taslaklari olusturulurken planin yazim süreci baslatildi.

Bodrum’a özgü ve katilimci bir Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani hazirlamak amaci ile gerçeklesen toplanti; Su Yönetimi, Afet ve Risk Azaltimi, Tarim-Ormancilik ve Diger Arazi Kullanimi, Binalar, Ulasim, Atik Yönetimi, Kentsel ve Arazi Kullanim Planlamasi temalari çerçevesinde yürütülen toplantilarin son asamasi oldu.

Belediye Baskani Ahmet Aras, Belediye Baskanlari Küresel Iklim ve Enerji Sözlesmesini (Covenant of Mayors for Climate and Energy) imzalamakla önemli bir adim atmis ve Bodrum’da emisyon azaltmanin yani sira, iklim degisikliginin etkilerine uyum saglamak hedefiyle Bodrum Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani (SECAP) çalismalarini baslatmisti.

Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü koordinasyonunda ve Danisman Dr. Zeynep Yöntem’in moderatörlügünde, 20 Haziran 2023-04 Agustos 2023 tarihleri arasinda, il ve ilçe genelinde ilgili resmî kurumlar ve Bodrum Belediyesinin ilgili müdürlükleri ile 7 tematik toplanti yapilarak hedef önerileri belirlenmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile