Sürdürülebilirlige Dikkat Çekildi

Sürdürülebilirlige Dikkat Çekildi

Tepebasi Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Turist Rehberleri Sürdürülebilir Turizm Için Çalisiyor’ etkinliginde sürdürülebilirligin önemine dikkat çekildi.

Tepebasi Belediyesi, sürdürülebilirlik alaninda örnek çalismalari hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Tepebasi Belediyesi ve Eskisehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi is birligi ile ‘Turist Rehberleri Sürdürülebilir Turizm Için Çalisiyor’ etkinligi Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda gerçeklestirildi.



"Sürdürülebilirlik çalismalari için Tepebasi Belediyesi’ne bir vatandas olarak tesekkür ediyorum"

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Semra Günay, etkinligin açilis konusmasinda, "Bu etkinligi çok kiymetli buluyorum. Bu süreç içerisinde en çok ögrendigimiz sey yapmanin ne kadar zor, yikmanin ne kadar kolay oldugu. Erozyon kötüdür denilir. Dogal erozyon çok gereklidir ve çok önemlidir. Doganin kendini yenilemesinin nedeni erozyondur. Ama isin içine insan girdigi zaman erozyon tehlikeye dönüsüyor. Insan faaliyetleri, araçlar bu sistemi degistiriyor. Sürdürülebilirlik çalismalari için Tepebasi Belediyesi’ne bir vatandas olarak tesekkür ediyorum" dedi.



"Tepebasi Belediyesi parmakla gösterilen bir belediye"

Turizm Rehberligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Gökçe Yüksek ise, "Isin içinde ögrenci oldugunda her sey güzel. Tepebasi Belediyesi bizim için çok kiymetli. Sürdürülebilir sehirler konusunda ülkede gördügümüz parmakla gösterilen belediyelerden biri. Ne zaman ihtiyaç duysak hep is birligi içinde oldu. Ögrencilerimiz 1 aydir çalisiyorlar. Sunumlarini hazirladilar ve sunacaklar. Tepebasi Belediyesi de paydas oldu. Bu is birliklerine devam edecegiz" diye konustu.



"Kendinizi gelistirdiginiz sürece basarili olacaksiniz"

Tepebasi Belediyesi Baskan Yardimcisi Suat Yalnizoglu ise, "Gençlerin sürdürülebilirlikle ilgilenmesi çok önemli. Mesleginiz ne olursa olsun farkli dallarla ilgilenmeniz gerekiyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Turist rehberliginde kendinizi gelistirdiginiz sürece basarili olacaksiniz" ifadelerini kullandi.

Sürdürülebilirlik ile ilgili videolar izlendi

Açilis konusmalarinin ardindan ögrencilerin fotograflardan olusan Eskisehir ve sürdürülebilirlik konusunda video gösterimi ve Eko-Okullar’a kayitli ögrenciler ile sürdürülebilirlik hakkinda yaptiklari röportajlar izlendi. Park Dedeman Otel’den Ipek Sila Sobacioglu da sürdürülebilirlik çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Ögrenciler sunumlarini gerçeklestirdi

Tepebasi Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi tarafindan turizm fakültelerinde 17’nci Sürdürülebilir Kalkinma Amaci dogrultusunda yapilan genel bilgilendirmeler ve atölyeler sonucu ögrenciler, kentin sürdürülebilirligini konu alan çevresel ve sosyal sorumluluk çalismalarini da sundu.

Etkinlik, ögrencilere katilim belgelerinin verilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile