UNICEF ve DSÖ'den yapılan ortak yazılı açıklamada, İdlib'deki aşı kampanyasında en az 15 çocuğun ölümünden dolayı şoke olunduğu ve üzüntü duyulduğu belirtildi.
Hayatını kaybeden çocukların iki yaşından daha küçük olduğu ve olayın kızamık aşısı kampanyasının yürütüldüğü yerde gerçekleştiği belirtilen açıklamada, olayın nedeninin tespit edilmesinin çok önemli olduğuna işaret edildi.
Açıklamada, "DSÖ, olayın araştırılmasında yardımcı olmak için uzmanlardan oluşan bir ekip görevlendirdi" denildi.
DSÖ'nün aşının ardından ortaya çıkabilecek yan etkiler konusunda tavsiyelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, olayın nedenleri tam olarak anlaşılana kadar, İdlib ve Deyrezor'daki aşı kampanyasının iptal edilmesinin mantıklı olduğu kaydedildi.
Açıklamada, dünyada çocukların hayatlarını kaybetmesine en çok neden olan hastalıklardan biri olan kızamığa karşı aşı çalışmalarının Suriye'de bir an önce yeniden başlatılması gerektiği de belirtildi.
Suriye'de Aşı Yapılan Çocukların Ölümü
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) öncülüğünde Suriye'de düzenlenen aşı kampanyasında en az 15 çocuğun ölmesi üzerine DSÖ'nün olayı araştırmak için ekip görevlendirdiği bildirildi.