Suriye’de Kaçırılan Gazetecinin Eşi Nural Ünal: “şiddete Maruz Kalmış”

Suriye’de Kaçırılan Gazetecinin Eşi Nural Ünal: “şiddete Maruz Kalmış”

Suriye'de kaçırılan gazeteci Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran Ünal, eşinin Suriye devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasını değerlendirdi.

Eşinin şiddete maruz kaldığını ifade eden Ünal, “O görüntüleri çekerken karşısında silahlı insanların olduğunu düşünüyorum. Baskı altında ve zorla ezberletilmiş olan şeyler bunlar. Konuşmalarından da anlarsanız, bazı grupların isimlerini bile tam olarak telaffuz edemiyor” dedi.

Suriye’de kaçırılan Gazeteci Cüneyt Ünal’ın eşi Nural Ünal, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtladı. Ünal, “Uzun zamandan beridir haber alamıyordum; o yüzden çok üzgündüm, tedirgindim. Ama dün akşam onun görüntülerini izledikten Sonra, sesini de duyduktan Sonra tabii ki çok sevindim” dedi.

Eşini çok iyi tanıdığı için oradaki ifadesinin baskı altında alındığını iddia eden Ünal, “Cüneyt’in o görüntüleri verirken baskı altında olduğunu biliyorum. Eşimi tanıyorum ve konuşma şeklini biliyorum. Siz de fark ettiyseniz o görüntülerde gözünün altında morluk var. Şiddete maruz kalmış. O görüntüleri çekerken karşısında silahlı insanların olduğunu düşünüyorum. Baskı altında ve zorla ezberletilmiş olan şeyler bunlar. Konuşmalarından da anlarsanız bazı grupların isimlerini bile tam olarak telaffuz edemiyor” diye konuştu.

Eşinin ödüllü bir gazeteci olduğunu dile getiren Ünal, “Benim eşim oraya haber yapmak için gitti. Sizde biliyorsunuz ki Cüneyt 17 yıldan beridir kameraman ve birçok ödülleri var. Onu araştırırsanız kötü bir şeylerle karşılaşmazsınız. Karşınıza sadece aldığı ödüller çıkar” dedi.

Eşi için destek çağrısı yapan Nural Ünal, “Cüneyt’e hep beraber destek verelim. Bundan Sonra yapılacak tek şey geri gelmesi için dua etmek. Arkasında lütfen duralım” şeklinde konuştu.

Kaçırılan eşiyle kaçırıldığı günün sabahında mesajlaştığını belirten Ünal, “En Son olayın sabahı pazartesi günü mesajla iletişim sağladık. ‘Suriye'ye geçiyorum’ diye mesaj attı. En Son pazartesi sabahı mesajlaştık. Saat 11.00’den Sonra telefonu kapalıydı” dedi.

Kaçırılma olayına ilişkin haberleri endişe içerisinde takip ettiğini anlatan Ünal, “Cüneyt’in ismini duymadan önce 'o olmayabilir' diye düşündüm. Daha Sonra Cüneyt’in ismini duyunca endişeye kapıldım. Çok kötü haberlerden başladık ama şuan için güzel haberlerini alıyorum. En azından hayatta ve sağ. Cüneyt’in çalışması gerekiyor, eve ekmek parası getirmesi gerekiyor. İlk etapta oraya gideceğini söylediğinde tabiî ki endişelendim. Sonuçta Libya’da da görev yaptı. Ama dediğim gibi işini yapmak üzere oraya gitti ve elinde sadece kamera ve mikrofon vardı” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan sürekli bilgi aldığını ifade eden Nural Ünal, “Dışişleri Bakanlığı sürekli arayıp bilgi veriyor. Gelişmeler hakkında bilgi veriyorlar. Bakanlığın elinden gelini yaptığını biliyorum. Sizlerin de desteği ile onun buraya geleceğini biliyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile