Suriye'deki Çatışmalar Sınırdaki Köylerden Duyuluyor

Suriye'de devam eden çatışmalar, Yayladağı ilçesine bağlı sınır köylerinden duyuluyor

Suriye'de devam eden çatışmalar, Yayladağı ilçesine bağlı sınır köylerinden duyuluyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ülkelerindeki karışıklıktan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye geçişini engellemek isteyen Suriye Ordusu askerleri ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar, Türkiye-Suriye sınırına kadar dayandı.

Sabah saatlerinden itibaren silah seslerinin duyulmaya başlandığı Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünde yaşayan vatandaşlar, silah ve patlama seslerinin net olarak duyulduğu köyde büyük tedirginlik yaşadıklarını belirterek, çatışmalarda kullanılan bazı kurşunların köye düştüğünü iddia etti.

Köylüler, yüksek kesimlere ve evlerin çatısına çıkarak çatışmaları izlemeye çalıştı.

Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye giriş yapan, isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi de Suriye askerlerinin Türkiye'ye geçişi engellemek için araziye mayın döşediğini ve sınırda nöbet tuttuğunu öne sürerek, Beşşar Esad'a bağlı askerler ile Özgür Suriye Ordusu arasında sınıra yakın bir bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını, askerlerin halkı acımasızca katlettiğini ileri sürdü.

3 yaralı Türkiye'ye getirildi

Bu arada, Lazkiye kentinde Suriye askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı belirtilen 3 kişi, yakınlarının yardımı ile Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık köyünden Türkiye'ye getirildi.
Ambulansla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların, ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındığı öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile