Suriye'deki İç Savaş

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Ediboğlu, partilerinin savaşın başladığı 3 yıl öncesinden beri Suriye'deki çatışmaların sona erdirilmesi için her türlü katkıyı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Ediboğlu, beraberindeki bazı parti yöneticileri ve üyeleriyle Yayladağı Sınır Kapısı ve sınır bölgesinde incelemede bulundu.
Tüm çabalara rağmen Suriye'deki çatışmaların 3 yıldan beri devam ettiğini ifade eden Ediboğlu, şunları söyledi:
"21 Mart günü burada başlayan çatışmalar bugün maalesef halen devam ediyor. Çatışmaların devam etmesi, ölümlerin ve yaralanmaların devam etmesi anlamına geliyor. Bizim bir siyasetçi olarak değil, insan olarak rahatsız olduğumuz konu; insanların ölmesi ve yaralanması. Partimiz, savaşın başladığı 3 yıl öncesinden beri Suriye'deki bu çatışmaların sona erdirilmesi için her türlü katkıyı sağlamaya çalıştı. Barışa bir nebze olsun katkı sağlamaya uğraştık. Ancak, görülen o ki 3 seneden beri çatışmalar bütün çabalara rağmen devam etmekte. Suriye'deki çatışmalar, şu an en yoğun şekilde Hatay'ın güneyinde bulunan Yayladağı sınırının komşusu olan Keseb kasabası ve hemen güneyindeki kırsalında devam ediyor. Biz 3 yıldan beri Suriye'de bölge barışını tehdit eden bir savaşın olduğunu, savaşın uzun sürmesinin Türkiye'ye yansımalarının olumsuz olacağını söyleyedurduk. Ancak iktidardaki AKP'ye biz bunu anlatamadık.''
Ediboğlu, seçimin gölgesinde Keseb'te ve Suriye'de akan kanı hatırlatmak için buraya geldiklerini ve savaş bitene kadar da gelmeye devam edeceklerini kaydetti.

Dünyanın, Türkiye'nin ve Hatay'ın barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ediboğlu, bu barışın Suriye'deki barışa bağlı olduğunu sözlerine ekledi.
Ediboğlu ve beraberindekiler, Yayladağı ilçesine bağlı Çandır köyüne giderek bir süredir çatışmaların devam ettiği Keseb kasabasını uzaktan izlediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile