Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ile Deniz Feneri Derneğince temin edilen iki tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ile Deniz Feneri Derneğince sağlanan iki tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Platformun "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde topladığı gıda, giysi, oyuncak ve kıyafetlerin Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlarla Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmesi dolayısıyla platform merkezinde tören düzenlendi.

Platform Başkanı Osman Gerem, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları olarak 5 yıldır Suriye'de mazlum halka ve Türkiye'ye sığınan sığınmacılara yardım yaptıklarını, bugünkülerle birlikte sınır ötesine 225 yardım tırı yolladıklarını söyledi.

Yardımlara destek sunanlara teşekkür eden Gerem, "Şanlıurfa'nın yükü gerçekten ağır. Kent şu anda 550 bin üzerinde misafiri barındırmaya çalışıyor. İnsanlarımız 5 yıldır bu misafirlerle ekmeğini paylaşıyor. Tüm varlığını yokluğunu bu insanlar için seferber etmiş. Bu nedenle dışarıdan yardım almamız gerekiyor. Şu ana kadar Deniz Feneri Derneğinden 79 tır yardım bize ulaştırıldı. Onlara teşekkür ederiz" dedi.

- "Akrabalarımız zalim koalisyon tarafından bombalanmakta"

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de sivil toplum kuruluşları olarak ensar görevini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dernek olarak yaklaşık 60 milyon liralık yardım topladıklarını aktaran Cengiz, yardımları aralarında Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu bulunduğu birçok yardım derneği aracılığıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını dile getirdi.

Suriye'de Türkmenlerin çok ciddi sıkıntı yaşadığını aktaran Cengiz, "5 yıldır dernek olarak yanlarındaydık bugün ise Türk millet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak topyekun Suriye'deki kardeşlerimizin yanında yer almalıyız. Kardeşliğimizi onlara daha canlı bir şekilde hissettirmeliyiz. Hemen yanı başımızda akrabalarımız çok ciddi bir zalim koalisyon tarafından bombalanmakta. Kardeşlerimize en azında insani yardım konusunda yanlarında olduğumuzu göstermeye çok ihtiyaç var" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile