Suriye'deki Siviller Türkiye'nin Yardimlariyla Isiniyor

IHH KilisSuriye Çalismalari Koordinatörü Serkan Öktem: 'Suriye'deki kardeslerimizin yakacaga ihtiyaci var. Sobaya, battaniyeye, gidaya ihtiyaci var. Hayirseverlerin yardimlari, katkilari bu noktada çok önemli' 'Su an halihazirda mutfagimizda, bölgede günlük 45 bin kisiye sicak yemek dagitiyoruz. Ekmegi ilk günden bugüne kadar kesmedik. Milyonlarca ekmek dagittik ve dagitmaya devam ediyoruz'

CEBRAIL CAYMAZ - IHH Insani Yardim Vakfinca hayirseverlerin de destegiyle gida maddelerinin yani sira temin edilen kömür, battaniye ve soba gibi yardim malzemeleri, Suriye'de yasamlarini sürdüren sivillere ulastiriliyor.

Hayirseverlerin yaptigi yardimlar, havalarin sogumasiyla Kilis'teki lojistik merkezinde hazirlandiktan sonra tirlara yüklenerek Zeltin Dali, Firat Kalkani ve Baris Pinari harekat bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere dagitiliyor.

IHH Kilis-Suriye Çalismalari Koordinatörü Serkan Öktem, AA muhabirine, 8 yildan beri Kilis Lojistik Merkezinde yaklasik 13 dönüm üzerinde kurulu bir alanda hizmet verdiklerini söyledi.

Lojistik merkezinin içerisinde mutfak, firin, koordinasyon merkezi bulundugunu anlatan Öktem, bölgenin bütün ihtiyaçlarini buradan sagladiklarini kaydetti.

Suriye'deki krizin ilk gününden bu yana vakfin, çalismalarini sürdürdügünü anlatan Öktem, Zeytin Dali, Firat Kalkani ve Baris Pinari harekat bölgelerinde kis çalismalarinin basladigini belirtti.

Havalarin sogumasiyla Suriye'deki vatandaslarin unutulmamasi gerektigine dikkati çeken Öktem, "Suriye'deki kardeslerimizin yakacaga ihtiyaci var. Sobaya, battaniyeye, gidaya ihtiyaci var. Hayirseverlerin yardimlari, katkilari bu noktada çok önemli. Bu bölgede özellikle kis sartlarinin zor olmasi sebebiyle ihtiyaçlar daha da farklilasiyor. Kömür ihtiyaci bu bölgenin temel ihtiyaçlarindan birisi. Eskiden mazotla ihtiyaçlarini karsiliyorlardi fakat bölgedeki mazot fiyatlarinin çok artmasiyla beraber yakacaklar degismeye basladi. Su anda kömür temel ihtiyaç olarak belirlenmektedir. Illerimizden gelen yardimlari bu kamplara dagitiyoruz." dedi.

- Kömür yardimi çagrisi

Öktem, soba yardiminda da bulunduklarini, bir aileye aylik 300, kis döneminde ise 1 ton 200 kilogram kömür verdiklerini, magdurlarin kis ihtiyacini gidermeye çalistiklarini ifade etti.

"Bir aileye bir ton kömür" sloganiyla hayirseverlerden savas magdurlarina kömür yardiminda bulunmalarini isteyen Öktem, "Yardim eden bütün bagisçilarimizin hepsinden Allah razi olsun." dedi.

- Günde 4-5 bin kisiye sicak yemek dagitiliyor

Sicak yemek dagitiminin devam ettigini dile getiren Öktem, "Su an hali hazirda mutfagimizda bölgede günlük 4-5 bin kisiye sicak yemek dagitiyoruz. Ekmegi ilk günden bugüne kadar kesmedik. Milyonlarca ekmek dagittik ve dagitmaya devam ediyoruz. Ekmek temel ihtiyaç. Bagisçilarimizdan bize ulasan bir gida kolisi varsa insanlara dagitiyoruz. Ama ulasamadigimiz insanlar varsa hiç olmazsa ekmek ihtiyaçlarini gidererek, gida noktasindaki ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyoruz." seklinde konustu.

Öktem, Suriye içerisindeki yaranin büyük oldugunu ve bu yarayi kapatmak için IHH, Kizilay, AFAD ve bir çok kurumun insanlara yardim ettigini dile getirerek, sunlari söyledi:

"Bu bir hayir yarisi. Biz de bu hayir yarisinin içerisindeyiz. Bu yarista bir nebze olsun öne geçmeye çalisiyoruz, baska kurumlari tesvik ediyoruz. Hayirda insanlara tavsiyede bulunmamiz gerekiyor. Suriye'nin içerisindeki kardeslerimiz bir imtihan yasiyor. Bu yine bizim bir imtihanimiz. Acaba bu imtihani yasayan kardeslerimize nasil bir tepki verecegiz, yardim edecek miyiz, gözümüzü mü kapatacagiz, yoksa acaba onlarla dertleserek, dertlerine ortak mi olacagiz? Bununla alakali bütün kurumlar, hepimiz çalisiyoruz. Elimizden geldigince bu yarayi sarmaya çalisiyoruz. Bir nebze bu yarayi sarabildiysek ne mutlu bize."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile