Suriye’deki Zulüm Fotoğraflarla Anlatıldı

Suriye’deki Zulüm Fotoğraflarla Anlatıldı

Afyonkarhısar’da 'Suriye Halkına Destek Haftası' münasebetiyle 'Suriye’de Neler Oluyor' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

İmaret Camii bahçesinde açılan sergide, Suriye halkının zulüm gördüğünü anlatan çok sayıda fotoğraf sergilendi. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Platformu temsilcisi Furkan Kuru, iç savaşın pençesinde boğuşan Suriye halkının nasıl bir zulme maruz kaldığını fotoğraflarla anlatmak istediklerini söyledi.

Kuru, Suriye halkının yarım asırdır zulüm ve kuşatma altında olduğunu öne sürerek, "2011 Mart’ından bu yana topyekün bir katliam politikası ile yüz yüze. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı tam iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esad diktatörlüğü, işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini ekliyor. Şehirleri sücut füzeleriyle vurmak, Baas diktatörlüğünün en son icraatı olarak tarihe geçmiş bulunuyor. Suriye’de üçüncü yılına giren İslami direniş, büyük zorluklara, imkansızlıklara karşın kararlı ve istikrarlı bir tarzda sürerken, ne yazık ki hala Müslüman halklarca yeterli bir sahiplenmeyi sağlayabilmiş sayılmaz.

Bir vücudun azaları gibi olmaları gereken Müslümanların birçoğu Suriyeli kardeşlerinin feryatlarını duyma, acılarını paylaşma hususunda zaaf içinde. Kabul etmek gerekir ki, Baas vahşetinin onca acımasızlığıyla ve kesintisizce devam ettiği bu iki yıllık süre zarfında anlamsız tartışmalar, temelsiz komplo tezleri ve kardeşlik hukukunu ayaklar altına alan tutumlarla zihinler bir hayli karıştırıldı, kirletildi ve oluşturulan bu kirli havanın etkisiyle dayanışma çabaları hak ettiği boyutuna ulaştırılmadı. On binlerce şehit, yüz binlerce tutsağa, milyonlarca muhacire rağmen direniş azminden taviz vermeyen Suriye halkıyla dayanışmamızı daha güçlü bir tarzda haykırmak durumundayız. Katil Beşar Esad’ı ve onun katliamlarına sesiz kalarak koca bir ülkenin yıkımını film seyreder gibi kayıtsızca seyreden, hatta el altından zalim Esad’a destek olan emperyalist güçleri lanetliyoruz ve Suriye halkının yalnız olmadığını haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Platformu, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Sivil Dayanışma Platformu iş birliğiyle açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile