Suriye'den Paramotorla Geldigi Amanoslarda Yakalanan PKK'li Teröristin Yargilanmasina Devam Edildi

Amanoslarda yakalanan ve hakkinda 27 yila kadar hapis istemiyle dava açilan, eski BDP Genel Baskani ve 24. Dönem HDP Mus Milletvekili firari Demir Çelik'in oglu PKK'li terörist Yoldas Selim Çelik'in yargilanmasina devam edildi.



Suriye'nin Münbiç bölgesinden paramotorla havalanarak Amanoslar kirsalina geldigi belirlenen ve iki uzun namlulu silah, tabanca ve çok sayida mühimmatla yakalanan, Terör Arananlar Listesi "gri" kategorideki "Savas" kod adli Çelik, Hatay 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Mahkeme baskani, Çelik'e "Silahli terör örgütüne üye olma" ve "Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkindaki Kanuna muhalefet" suçlarindan 27 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendigini hatirlatti.

Çelik, daha önceki ifadelerinde yaptigi itiraflarin geçerli oldugunu, hakkindaki tanik beyanlarini ise kabul etmedigini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanik Çelik'in tutukluluk halinin devamina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile