Suriye Dışişleri Bakanı: Davutoğlu ve Clinton İç Savaşa Yönlendiriyorlar

Suriye Dışişleri Velid El Muallim, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Beşşar Esed rejimine yönelik baskılara yine meydan okuyarak “gerekirse savaşacaklarını” belirtti.

Muallim, “Mecbur durumda kalırsak savaşacağız; ancak biz öyle olmasını ümit etmiyoruz” dedi.

Velid El Muallim, Arap Birliği’nin Suriye’nin teklifini reddetmesi konusunda ise “Arap Birliği’nden istediğimiz ilgili maddelerle alakalı düzenlemelerin metnin ruhunu yok ettiği gerekçesiyle kabul edilmediği bilgisi bize ulaştı. Arap Birliği’nin bize sunduğu protokol planının ölçülü maddeler içermiyor.” dedi. Arap Birliği Suriye yönetimin istediği 500 kişilik gözlemci heyetinin görevlerinin düzenlenmesi ile ilgili Şam`ın talebini reddetmişti. Muallim, Arap Birliği’nin şemsiyesi altında pozitif bir ruhla konuya yaklaştıkları metnin uluslararası protokollere ters ve dikte etmeye yönelik olmasına rağmen, diyalog yanlısı olmaya çalıştıklarını savundu. Arap Birliği’ne yüklenen Muallim, bazı ülkelerin süreci Güvenlik Konseyi’ne götürmek istediğini iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanı H. Clinton ve Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına değinen Muallim, “Clinton ve Davutoğlu’nun söylemlerini okuyun. İkisi de iç savaşın olmasından duydukları endişelerini söyleyerek durumu o tarafa yönlendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile