Suriye'nin Kuzeyinde Yeni Egitim Ögretim Yilinin Ilk Ders Zili Çaldi

Bölgede 280 bin ögrenci ders basi yapti.

Suriye'nin kuzeyinde terörden kurtarilan bölgelerde 2021-2022 egitim ögretim yili düzenlenen törenle basladi.

Firat Kalkani ve Zeytin Dali harekatlariyla terörden arindirilan Afrin, Bab, Cerablus ve Azez bölgelerinde bugün yaklasik 280 bin ögrenci ders basi yapti.

Kilis'in karsisindaki Suriye topraklarinda yer alan Azez'de yeni egitim ögretim yili için düzenlenen törene veliler, Kilis Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Kurt ve beraberindeki heyet katildi.

Kuran-i Kerim tilavetiyle baslayan programda ögrenciler siirler okudu, çesitli gösteriler düzenledi.

Kilis Milli Egitim Müdürü Kurt ve beraberindeki heyet düzenlenen törenin ardindan siniflari gezerek ögrencilere ders kitaplari dagitti.

Fecr Hurriye Ilkokulundan 5. sinif ögrencisi Fatma Zeydan, "Babusselam kampinda çadirda yasiyorum, bugün okullar açildi." dedi.

Minik Fatma, sinif arkadaslarini, ögretmenlerini ve okulunu çok özledigini belirterek, "Egitim alabildigim kadar okuyup doktor olacagim." ifadesini kullandi.

Ayni okuldan 3. sinif ögrencisi Merve Gaddur, düzenlenen törende çok eglendiklerini dile getirerek, "Ögretmenimi çok özledim. Arkadaslarimla ayni kampta yasiyoruz. Egitimimi tamamlayip ögretmen olmak istiyorum." diye konustu.

4. sinifa ögrencisi Abdullah Rafet de "Tel Rifat'tan göç ederek bu kampta yasamaya basladik. Yeni ögretim yilini törenlerle kutluyoruz. Arkadaslarimla egitime sikica sarilip doktor, mühendis, ögretmen olacagiz, gelecegimizi beraber sekillendirecegiz." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile