Suriye Ormancılık Heyeti Kütahya'da

Suriye Ormancılık Heyeti Kütahya'da

Türkiye ile Suriye arasında başlatılan ormancılık faaliyetleri iş birliği projesi için bu ülkeden 8 kişilik heyet Kütahya'ya geldi.

Mouhammad Lway Makki başkanlığında Kütahya'ya gelen Suriye ormancılık heyetini, Orman Bölge Bölge Müdürü Cumali Akın, Bölge Müdür Yardımcısı Cezmi Özel ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mücahit Eracar karşıladı.
Yapılan toplantıda, Bölge Müdürü Cumali Akın tarafından Bölge Müdürlüğü dahilinde yapılan çalışmalar misafir heyete aktarıldı. Orman varlığı, üretim faaliyetleri, ağaçlandırma ve silvikültür çalışmaları, endemik türler olan topçam ve ehrami karaçam hakkında genel bilgi verilen sunumda, aynı zamanda Kütahya'yı tanıtıcı tarihi, kültürel ve tabii zenginlikler de ele alındı.
"Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, Domaniç ilçesinde bulunan anıt ağaç Mızık Çamı, aslen Kütahyalı olan dünyaca meşhur seyyah Evliya Çelebi ve Dumlupınar Meydan Muhaberesi hakkında bilgiler verilirken, yer altı zenginlikler de konuk heyete tanıtıldı. İş birliği konusunda fikir alışverişinde bulunulurken, Türk ormancılarla tanışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten misafir heyete, Bölge Müdürü Cumali tarafından çini plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile