Suriye Rejimi Ve Askeri Muhalefet Temsilcileri, 16. Astana Görüsmelerinin Ana Oturumunda Bir Araya Geldi

Kazakistan’in baskenti Nur Sultan’da Suriye rejimi ve askeri muhalefet temsilcilerinin ayni masada oldugu 16. Astana görüsmelerinin ana oturumu basladi.

Dün, Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve Iran heyetlerinin ikili ve üçlü teknik toplantilariyla baslayan görüsmeler, bugün tüm taraflarin bir araya geldigi ana oturumla devam etti.

16. düzenlenen Suriye konulu Astana görüsmelerinin ana oturumunda, rejim ve askeri muhalefet temsilcileri ayni masada bulustu.

Suriye'deki güncel durum, insani yardimlarin ulastirilmasi, Cenevre'deki Suriye Anayasa Komitesi çalismalarinin yeniden baslatilmasi gibi konularin gündeme geldigi ana oturumda; mahkumlarin degisimi, rehinelerin serbest birakilmasi ve kayip kisilerin aranmasi gibi güven artirici önlemler de ele alindi.

Ana oturumun ardindan ortak sonuç bildirisinin okunmasi bekleniyor.

Görüsmelerde, Türkiye heyetine Disisleri Bakanligi Suriye Genel Müdürü Büyükelçi Selçuk Ünal baskanlik yapiyor.

Rusya'yi Devlet Baskani Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Iran'i Disisleri Bakani Siyasi Isler Danismani Ali Asgar Haci'nin temsil ettigi toplantilara, Suriye rejimi Disisleri Bakani Yardimcisi Ayman Susan, askeri muhalefet ise Ahmet Tuma baskanliginda katiliyor.

Birlesmis Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in da katildigi görüsmelerde, Irak, Ürdün ve Lübnan "gözlemci" statüsüyle yer aliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile