Suriye Sehitlerinin Cenazeleri Memleketlerine Gönderildi

Suriye Sehitlerinin Cenazeleri Memleketlerine Gönderildi

Türk Silahli Kuvvetleri’ni (TSK) Tel Rifat kirsalindaki üs bölgesine PKK/YPG’li teröristlerin yaptigi saldiri sonucu sehit olan 2 sözlesmeli erin cenazeleri Gaziantep Havalimani’ndaki askeri törenle memleketlerine ugurlandi.

PKK/YPG’li teröristlerin Firat Kalkani Hareket Bölgesi’ndeki TSK üssüne dün düzenledigi saldirida agir yaralanan Tank sözlesmeli Er Mert Otal ve Mevlüt Yogurtcu kaldirildiklari hastanede kurtarilamayarak sehit oldu. Sehit düsen erler için Gaziantep Havalimani’nda askeri tören düzenlendi.

Kilis’teki islemlerinin ardindan kara yoluyla Gaziantep’e getirilen Yogurtcu ve Otal’in Türk bayragina sarili cenazeleri, silah arkadaslari tarafindan pistte kurulan alana konuldu.

Törene sehidin yakinlarinin yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, 6. Ordu Komutani Korgeneral Metin Tokel, 5. Zirhli Tugay Komutani Tuggeneral Haci Halil Osma, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hidayet Arikan ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ile diger protokol üyeleri katilirken sehidin silah arkadaslari da törende yer aldi.

Saygi durusu ve sehitlerin öz geçmisinin okunmasinin ardindan Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar sehitler için dua okudu. Duanin ardindan askeri uçaga alinan Yogurtcu ve Otal’in cenazesi Ankara’ya gönderildi.

Sehit er Yogurtcu’nun naasinin Çankiri’ya, sehit er Otal’in naasinin ise Kirikkale’ye kara yoluyla götürülecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile