Suriye Sınırındaki Gelişmeler Değerlendirildi

Hatay - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'de yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı olarak sınır hattında yoğunluklar ve bunların beraberinde getirdiği bazı olumsuzlukların olabildiğini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Lekesiz başkanlığında valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve kaymakamların katılımıyla toplantı yapıldı.

Lekesiz, ilde ve sınırdaki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda yapıtığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olumsuzluklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kentte insani gerekçelerle geçici olarak misafir edildiğini ve gelenlerin büyük çoğunluğunun başka illere yönlendirildiğini kaydetti.

Lekesiz, şöyle devam etti:

"Komşumuzda yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı olarak sınır hatlarımızda yoğunluklar ve bunların beraberinde getirdiği muhtelif olumsuzluklar olabiliyor. Bunlarla ilgili olarak, hem Reyhanlı ilçemizde meydana gelen olumsuz hadise sonrasında yaşananları bir kez daha güvenlik ve mülki idare birimlerimizle değerlendirmek, bundan sonra alınması gereken tedbirlere ilişkin konuları görüşmek hem de sınır hatlarında oluşan yoğunluğun son durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak, ilave alınması gereken tedbirleri değerlendirmek, bunları hayata geçirmek üzere bir araya geldik."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile