Suriye Tıbbi Organizasyon Birliği Heyeti İslahiye'deki Çadır Kenti Ziyaret Etti

Suriye Tıbbi Organizasyon Birliği heyeti İslahiye'de Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.

Birliğin Türkiye Koordinatörü Dr. Abdulhalim Eroğlu ve Suudi Arabistan'dan gelen temsilcisi Dr. Ubadah Abdulkafi Alabrsh ile Ankara'da öğrenim gören Halit Elsait'ten oluşan heyet, ziyaret ettiği İslahiye ilçesindeki 6 bin 96 Suriyelinin kaldığı çadır kentte incelemelerde bulundu.

Çadır kentteki Suriyelilerle görüşen Dr. Abdulhalim Eroğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Suriye Tıbbi Organizasyon Birliği'nin çeşitli ülkelerdeki kamplarda yaşayan Suriyeliler arasında bulunan yaralıların durumlarını, tedavilerini takip etmeye ve moral vermeye çalıştıklarını belirtti.

Suriye'den Hatay bölgesine geçen ay yaklaşık bin 100 yaralının geldiğini ifade eden Eroğlu, ''Bu yaralıların çoğu, öldürme amaçlı ve gerçek mermilerle yaralanmış insanlar. Biz gönüllü çalışıyoruz. Dün Reyhanlı ilçesindeydik, bugün İslahiye'ye geldik, buradan Kilis'e geçeceğiz. Buradaki kardeşlerimizin sağlık durumunu takip etmek için gezilerimizi sürdüreceğiz'' dedi.

''Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriyelilerin ölmemesi için büyük çaba harcadığını, diğer ülkelerin ise topu Türkiye'ye attığını'' belirten Eroğlu, ''İslam alemi nerede, diğer Müslüman ülkeleri nerede'' diye sordu.

Eroğlu, ''Türkiye kendi vatandaşlarına vermediği hizmetleri burada misafir ettiği Suriyelilere sunuyor. Bunu kimse inkar edemez'' dedi.

Suriye'deki ateşkesin olumlu sonuç vermediğini ileri süren Eroğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in sonunun da Libya lideri Kaddafi gibi olacağını iddia etti.

Dr. Alabrsh da İslahiye'deki çadır kent yeni olmasına karşın buradaki hastanede kadın doğum, dahiliye ve çocuk hastalıkları uzmanlarının görev yaptığını, güvenlik, hizmet bakımından çok iyi durumda olduğunu belirterek, İslahiye Kaymakamı'nı kutladı.

Türkiye'ye geçen yaralı sayısının yaklaşık 3 bin 500 kişi olduğunu ifade eden Alabrsh, Suriye'deki yaralıların sayısının ise tam olarak bilinemediğini, orada katliamların sürdüğünü belirtti.

Öte yandan, Türkiye'ye geçtikten sonra Avrupa ülkelerine gitmek isteyen ancak Kapıkule Sınır Kapısı'nda vize alamadıkları için geri dönen 70 Suriyelinin İslahiye'deki çadır kente yerleştirildiği öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile