Suriye Ulusal Kurtuluş Konferansı

Suriye muhalefetinin yaklaşık 350 temsilcisini İstanbul‘da buluşturan Suriye Ulusal Kurtuluş Konferansı‘nın sonuç bildirisi düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Şişli‘deki Cevahir Otel‘de düzenlenen basın toplantısında, konferansın sonuç bildirisini okuyan Suriye Ulusal Kurtuluş Konferansı Koordinatörü İmaduddin Al Raşid, konferansta, yapılan katliamlarla Suriye Hükümeti‘nin halk ve siyaset üzerindeki meşruiyetinin kaybolduğu kararının temsilcilerin ortak düşüncesi olduğunu bildirdi. Al Raşid konferansta, askeri müdahaleyi reddederek rejimi düşürmek, siyasi alternatifi korumak, yıllardır devam eden mücadele boyunca Suriye muhalefetinin tüm kesimleriyle ve

ırklarıyla desteklediği demokratik ve barışçıl mücadelenin geliştirilmesi, yönetimin barışçıl bir şekilde başkanlık ve meclis seçimlerini gerçekleştirerek yeni anayasayı oluşturacak geçici bir ulusal hükümete taşınması kararlarının alındığını açıkladı. Al Raşid ayrıca, temeli halk olan çok partili modern demokrat bir devletin kurulması, Müslüman ve Hıristiyan tüm ırkların eşit haklara sahip olmaları, aralarında dayanışmanın sağlanması gerektiği yönünde de kararlar aldıklarını ifade etti.

(BY-ÇK-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile