Suriyeli Aile Bakamadığı Bebeklerini Sokağa Bıraktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Batman'a yerleşen bir aile, yokluk nedeniyle bakamadıkları 2 günlük bebeklerini sokağa terk etmek zorunda kaldı.

Yavuz Selim Mahallesinde oturan Sadiye Yelboğa evinin dış kapısının önünde terk edilmiş bir bebek buldu. Eve alıp bakımını yapan Yelboğa, bebeğin üzerinde Kürtçe "Biz Suriyeli bir aileyiz, ekonomik durumumuz çok düşük. Bebeğin ismi Rojin'dir. Allah rızası için ona bakın" yazılı notun yer aldığını gördü.
Olayın polise iletilmesi üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekiplerince alınan bebek, sağlık kontrolü için Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Yapılan muayene sonucunda bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi. Yeni doğan servisine kaldırılan bebeğin daha sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi.

Ev sahibi Serdar Yelboğa, yaptığı açıklamada, bebeği bulduktan sonra eve aldıklarını anlatarak, "Bebeğin bakımını yaptık, sahipleri çıkar geri gelir diye bir süre bekledik. Ancak gelen olmadı. Bunun üzerine polise durumu bildirdik. Benim bir kızım var bu da ikincisi olsun. Bunu da bakarım" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile