Suriyeli Engelli Kadınla Annesi Yardım Bekliyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçararak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen 40 yaşındaki Suriyeli bedensel ve zihinsel engelli kadın ve annesi, sığındıkları boş evde yaşam mücadelesi veriyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Viranşehir ilçesine gelen Suriyeli engelli Mina Bedran (40) ile annesi, sığındıkları boş evde kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta Bölgesi'nden Türkiye'ye gelen zihinsel ve bedensel engelli Mina Bedran annesiyle Viranşehir ilçesinin Kışla Mahallesi'ndeki boş bir evde yaşıyor.

Eşya bulunmayan evde beton üzerinde, zor şartlarda günlerini geçirmeye çalışan engelli Mina, annesi Favziye Bedran'ınn desteğiyle hayatını sürdürüyor.

Favziye Bedran, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatını engelli kızına adadığını belirtti.

Bombardıman ve yiyecek bulamadıkları için kaçtıklarını dile getiren Bedran, "Biz sadece Esed’ın ve onun destekçilerinin bombalarından kaçmadık, bizi her gün biraz daha kuşatan açlıktan kaçtık. Özellikle alışveriş yapılan pazarlara saldırı yapılıyor. En çok kayıplar burada verildi" dedi.

Pazara alışveriş için gönderdiği oğlunun bir daha geri dönmediğini söyleyen Bedran, oğlunun rejim güçleri tarafından atılan bomba nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Kızıyla ülkelerine dönme hayali kurduklarını ifade eden Bedran, "En büyük korkum öldüğüm takdirde Mina'ya bakacak kimsenin olmaması. Bazen Mina'ya 'Suriye’ye dönersen ne yapacaksın Mina' diye sorduğumda eğilerek doğduğu toprakları öpeceğini anlatıyor. Şimdi burada zor şartlarda yaşamaya devam ediyoruz ve engelli kızımla uzanacak yardım elini bekliyoruz" diye konuştu.

Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş, aileyi ziyaret ederek gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Karadaş, engelli Mina ve annesinin hiçbir eşyasının bulunmadığını, beton zemin üzerinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, aileye acil yardım yapılması gerektiğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile