Suriyeli Gönüllerin Yardım Kampanyası Açıklaması

Suriye Muhacirleri Derneği tarafından başlatılan “Yaşamak İstiyorum” adlı yardım kampanyası, İstanbul Wow Otel’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.


Fadi Almutlab’ın Suriye Muhacirleri Dernek Başkanı olarak ev sahipliği yaptığı organizasyona geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Ahmed Salih Tuma, Suriye Koordinasyon Valisi Veysel Dalmaz, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, Ankara-Şam Genç İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Yurtoğlu’nun yanı sıra çok sayıda STK üyesi de katıldı.

Kendini bağımsız sivil bir hareket olarak tanımlayan derneğin düzenlediği toplantıda Suriye’deki savaşın mağduru insanların yaşamış olduğu problemlere dikkat çekildi. Suriye’de bulunan insanların elektrik, su ve gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluk çekildiği anlatıldı. Harabeye dönen evlerin etrafında gıdadan barınmaya birçok konuda yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin acıları kısa filmlerle yansıtıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren Fadi Almutlab oluşumlarının hiçbir siyasi, cinsi ve ırk anlamında ayrım gözetmediğini, tamamen insani yönüyle var olduğunu açıkladı.

Türkiye halkına ve hükümetine destekleri için teşekkür eden Almutlab, “Suriyelilerin savaştan dolayı birçok can kaybı var. Bunun yanında böyle bir çağda açlık ve susuzluktan ölümlerin yaşanması da vahim bir olaydır. Ramazan ayının yaklaşmasına rağmen çok sayıda savaş mağduru imkânlardan yoksun bir şekilde, kuşatma altında yaşıyor. Bu kampanya vesilesiyle elimizden geldiğince muhtaç insanlara yardım edeceğiz” dedi.

Toplantıda konuşan Suriye Koordinasyon Valisi Veysel Dalmaz ise Suriye’de tüm dünyanın duyması gereken bir insanlık dramının yaşandığını vurgulayarak, “Ülkemizde bir milyondan fazla Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bize düşen, zulüm altındaki insanlara yardım elini uzatmaktır. Bütün dünyanın seyirci kaldığı haksızlıklara biz aynı iklimi soluyan insanlar olarak sessiz kalıp rahat rahat yaşamımızı sürdüremeyiz.” şeklinde konuştu.

Hayat şartlarımız bakımından kendimizle hesaplaşmamız gerektiğini belirten Dalmaz, yardım hareketini başlatan ve muhtaçların yanında olan tüm insaflı insanlara teşekkür ederek, konuşmasını sonlandırdı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile