'Suriyeli Kardeşim' Yardım Kampanyası

Kampanya kapsamında toplanan 10 tır malzeme, Suriye'ye gönderildi.

Eyüp Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nca düzenlenen 'Suriyeli Kardeşim' yardım kampanyası kapsamında toplanan 10 tır malzeme, Suriye'ye gönderildi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği kampanya kapsamında toplanan yardımların yüklendiği 10 tır, Eyüp Sultan Camisi Meydanı'nda düzenlenen törenle basına gösterildi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, törende yaptığı konuşmada, yardım konusunda hükümetin dünya çapında organizasyonlar gerçekleştirdiğini hatırlatarak, mazlumlara el uzatma adına milyar dolarlar harcandığını söyledi.

Aydın, bu çabaların insani çabalar olduğunu dile getirerek, dünyanın herhangi bir yerindeki mazluma, dini, mezhebi ve ırkına bakılmaksızın yardım etmenin, İslam'ın ve Türk medeniyetinin gereği olduğunu anlattı.

Eyüp Sultanlılar olarak 'ensar' bilinciyle hareket ettiklerini aktaran Aydın, 'Yardımda bulunan değişik kesimlerden kardeşlerimiz var. Hepsi, Eyüplü oldukları için ensar olmanın bilinciyle hareket ediyorlar. Ensar olmak, mağdura, mazluma ve düşküne sahip çıkmaktır. Bu anlamda bizim Eyüp Sultanlı olmamız ayrı bir avantajdır' diye konuştu.

Aydın, kampanyaya katılan tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık da vakıf olarak savaş bölgelerinde her zaman bulunduklarını belirterek, 'Bosna savaşından sonra başlayan yolculuk, halen devam ediyor. Suriye'de 10 milyon insan yerinden yurdundan oldu. 300 binin üzerinde insan katledildi. Batılı güçler dediğimiz birçok devlet bugün Suriye'de halkın üzerine bomba yağdırıyor. Bu kapsamda vakıf olarak 2011 mayıs ayından itibaren o bölgede olduk. Suriye içerisinde 15 kampımız var. Türkiye komşuluk hakkını yerine getirdi ve üzerine düşeni yaptı. Biz tek başımıza yürümedik. Türkiye'nin tüm sivil toplum kuruluşları, belediyeleri, sendikaları da yanımızda oldular. Bunun için de teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Törenin ardından, içerisinde yiyecek, giyecek ve ilaç gibi çok sayıda malzeme bulunan 10 tır, dualar eşliğinde Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gitti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile