Suriyeli Milli Futbolcu Türkiye'ye Sığındı

Hatay - Suriye'de 8 yıl profesyonel futbol oynayan ve 4 yıl milli takımlarda forma giyen Ziad Ajouz, ülkesindeki iç savaş nedeniyle kaçtığı Türkiye'de futbol hayatını sürdürmek istiyor.

Suriye'deki iç savaş şiddetini arttırırken, yaşadığı yerler bombalanan, çatışmalardan dolayı evlerini terk eden ve yakınlarını kaybedenlerin kaçışları da sürüyor. Ülkedeki olaylar, birçok sektörle birlikte sporu da vuruyor. Spor kulüplerinin birçoğu güvenlik nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı alıyor, sporcular da ülkeyi terk ederek komşu ülkelerde futbol hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Suriye Premier Lig takımlarından Teşrin SC'de forma giyen Ziad Ajouz da ülkesini terk etmek zorunda kalan sporculardan biri.

Ajouz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de herkesin ölüm tehdidi altında olduğunu ve ülkesinde futbol faailetlerinin de olaylar nedeniyle durduğunu kaydetti.

Küçük yaşlarda futbol oynamaya başladığını ve 15 yaşında Teşrin SC kulübüne transfer olduğunu ifade eden Ajouz, aynı yıl takımın as takımında forma giyme şansı bulduğunu, henüz 16 yaşındayken Suriye milli takımında yer aldığını söyledi.

-"Suriye'de rejim asker, sanatçı, futbolcu ayrımı yapmıyor"

Rejime bağlı birliklerin Lazkiye kentindeki köylerine saldırması üzerine 2 ay önce ailesiyle Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını anlatan Ajous, şöyle konuştu:

"Suriye'de herkes ölüm tehdidi altında. Ülkede futbol faaliyetleri can güvenliği gerekçesiyle durdu. Benim gibi tüm sporcular komşu ülkelere kaçtı. Rejim kendisine karşı olan herkesi hedef alabiliyor. Rejim, asker, sanatçı, sporcu ayrımı yapmıyor. Rejime karşı olan herkes tehdit altında. Ülkede 1 yılı aşkın süredir milli maçlar dahil futbol oynanamıyor. Milli takım futbolcuları, diğer futbolcular herkes dağıldı. Birçok arkadaşım, Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan gibi ülkelere kaçtı. Futbol hayatlarına orada devam ediyorlar."

Türkiye'ye kaçarak Konya'ya yerleştiğini ifade eden Ajouz, Türk futbolunu yakından takip ettiğini ve en çok da Galatasaray takımını beğendiğini kaydetti.

Konya'da bir takımda antrenmanlara çıkarak formda kalmaya çalıştığını dile getiren Ajouz, "Futbol benim hayatım. Başka anladığım, yapacağım bir şey yok. Şuan bir kulüpte oynamıyorum, yani işsizim. Suriye'den kaçtığımda Tişrin SC kulübüyle sözleşmem bitmişti. Şuan beni transfer edecek takım FİFA'dan lisansımı alabilir. Türkiye'de futbol hayatımı devam ettirmek istiyorum" dedi.

Suriye'deki futbol hayatında birçok güzel hatırası olduğunu aktaran Ajouz, Suriye Genç Milli Futbol Takımı'nda 2 kez Asya Kupası, 1 yıl 17 Yaşaltı Dünya Kupası'nda, 2011 yılında da İngiltere'de yapılan olimpiyat elemelerinde Suriye'nin karma milli takımında forma giydiğini bildirdi.

Ajouz, 2007 yılındaki 17 Yaşaltı Dünya Kupası gruplarından çıktıklarını ve 2. turda İngiltere ile eşleştiklerini, bu karşılaşmada attığı golün kendisi için güzel bir hatıra olarak kaldığını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile