Suriyeli Mülteciler İçin 350 Konteyner Yerleştirildi

Suriyeli Mülteciler İçin 350 Konteyner Yerleştirildi

Hatay'dan Kilis'e taşınacak 10 bin Suriyeli mülteci için Öncüpınar Hac Konaklama Tesisleri çevresinde, 350 konteyner oturulmaya hazır hale getirildi.

Suriye'den iç karışıklık nedeniyle Hatay'da bulunan Reyhanlı, Altınözü ve Yayladığı ilçelerindeki çadır kentlerde barınan Suriyeliler için konteynır kent kurma çalışmaları aralıksız sürüyor. 315 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak konteyner kentte, alt ve üst yapı çalışmaları sürüyor. 2 bin konteynerlik bir alanda çalışmalar hızlı bir şekilde sürerken, 350 konteynerin oturulmaya hazır hale geldiği bildirildi.

10 bin kişinin misafir edileceği alanda 2 bin konteynerin kurulması için kentte çalışmalararalıksız sürüyor. Konteyner alanında elektrik, içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları sürerken, Suriyelilerin rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için sağlık merkezi, okul ve spor tesisleri kurulacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik eğitici kurslar düzenleneceği belirtildi. Konteyner kent 9 mahalleden oluşuyor ve bu alan içerisinde okul, sosyal donatılar, cami, sağlık ocağı, spor tesisleri ve bir de ticaret merkezi kurulacak.Alanda 2 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 16 derslikli lise yapılacak ve okullar iki katlı olacak. İbadet için de bin kişilik cami yapılacak. Alt yapı çalışmaları Mart ayı ortasında tamamlanacağı üst yapıların ise Nisan ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Konteyner kenti, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Afed ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na teslim edeceği bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile