29 Nisan günü Hatay‘ın Yayladağı ilçesine bağlı sınır köyü Güveççi‘den Türkiye‘ye giren ve sığınma talebinde bulunan Suriyeliler‘den bazıları, ülkelerine dönebilmek için izin talebinde bulundu. Kızılay‘ın kendileri için hazırladığı çadır kentte yaşamaya başlayan ve sayıları 270‘e ulaşan Suriyelilerin bir kısmı, bugün akşam saatlerinde tekrar ülkelerine dönebilmek için yetkili makamlardan izin istedi. Halen ‘misafir‘ olarak adlandırılan ve sığınma taleplerine karşın herhangi bir statü alamayan
Suriyeliler, ilk günlerde Türkiye‘nin kendilerini sınır dışı etmesi durumunda ülkelerinde öldürüleceklerini savunmuş ve geri dönmeyeceklerini söylemişlerdi.
Aradan geçen süreç içerisinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve üç öğün sıcak yemek servisinin yapıldığı çadır kentte hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilerin durumuna ilişkin konuşan Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Suriyelilerden bazılarının geri iade taleplerini aldıklarını ve bu talepleri Ankara‘ya ilettiklerini söyledi. Polat, Ankara‘dan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini kaydetti.
Suriyeli Mültecilerden Bazıları Ülkelerine Dönmek İstiyor
Çadır kentte yaşayan Suriyeli mültecilerin bir bölümü, geri dönüş talebinde bulundu. Suriyeli misafirlerin bu taleplerinin Ankara‘ya iletildiği, Ankara‘dan gelecek kararın ardından talebe yanıt verileceği öğrenildi.



















