Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Kahraman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Genel Sekreterleri ile İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının Genel Sekreterlerinin katılımlarıyla düzenlenen Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu’nun 12’nci toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, UNHCR Türkiye Yetkinlik Programları Müdürü Damla Taşkın Suriyeli Sığınmacılar ve Bölgesel Kalkınma Projeleri, Alman Kalkınma Bakanlığını Temsilen Sequa Projesi Türkiye Direktörü Aynur Kuytu sunum yaptı.
Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar her toplantıda bölgenin öncelikli alanları hakkında özel sunumlar ile görüşmeler yaparak, farkındalık oluşturmak ve çözüm üretmeye çalışan platformda, Suriyeli Sığınmacılar ve Bölgesel Kalkınma Projelerinin masaya yatırıldığını söyledi.
Öndeş, birbirlerine sınırı olan illerin işbirliği ve diyalogunu arttırmaya ve iş alemini temsil eden kurumlar olarak ortak hedef ve çalışma alanları belirlemeyi hedefleyen Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu’nun iki yıldan beri bir araya gelerek bölgenin sorunlarına çözüm aradığını belirtti.
Öndeş, ’’Bizler kalkınmanın ve refahın birlikte çalışarak elde edileceğine inanıyoruz. Bölgede sadece bir ilin tek başına kalkınmasını değil hepsinin kalkınmasını aynı zamanda sinerji oluşturmasını istiyoruz. Bu toplantılarda odaların arasında ekonomik ve bölgesel kalkınmaya yönelik işbirliğinin yanında sıra sosyal birliktelik de öne çıkıyor. Bu da odaların birbirine daha iyi tanımasına vesile oluyor" dedi.
Bugüne kadar farklı konu başlıklarıyla bir araya geldiklerini anımsatan Öndeş, "Bu konuları tartışarak, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Suriyeli Sığınmacılar ve Bölgesel Kalkınma Projeleri konularını ele alıyoruz. Suriyelilerin sorunlarına yönelik daha önce Kilis ve Hatay’da toplantı yapıldı. Bugün de bölgemizin ortak sorunları gibi ortak değerlerini de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bölge illerinin ortak değerleri, kültür, turizm, gastronomi, ticaret ve sanayi, genç nüfus, üretim, çeşitliliği ve gücü strateji konum, hepimizin yegane amacı, bu değerlerin gelişimini, tanıtımını ve ortak sorunların çözümü için projeler geliştirmektir" diye konuştu.
'Suriyeli Sığınmacılar Ve Bölgesel Kalkınma Projeleri' Masaya Yatırıldı
Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu toplantısında Suriyeli Sığınmacılar ve Bölgesel Kalkınma Projeleri masaya yatırıldı.