Suriyeli Sığınmacılara Yönelik Değerlendirme Toplantısı

Suriyeli Sığınmacılara Yönelik Değerlendirme Toplantısı

Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Suriyeli sığınmacılara yönelik her ay düzenli olarak yapılan aylık durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Her ay farklı bir kamu kurum kuruluşunun sunum yaptığı toplantıda bu ay ki sunumları Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yaptı. Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, günümüzde psiko-sosyal destek hizmetlerinin, afetler sonrası yürütülen insani yardım faaliyetlerinin ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Demirkol, afetlerde psiko-sosyal destek hizmetleri, afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların, bozuklukların önlenmesi, için açıklamalar yaparak, “Aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi, etkilenenlerin normal ya da yeni yaşamlarına geri dönmesi sürecinde birey, aile ve toplumun kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmeleri ayrıca ileride ortaya çıkabilecek afetlerle başa çıkmaları amacıyla afet döngüsünün her aşamasında düzenlenmeler yapılmalıdır” dedi.

Demirkol, katılımcıları Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptığı hizmetler hakkında detaylı olarak bilgilendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile