Suriyeli Türkmen Çocuklar Bayramı Buruk Kutladı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Türkmenlerin çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu buruk yaşadı.

Yayladağı ilçesindeki çadır kentte barınan Türkmenler, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Çadır kentte görev yapan öğretmenler ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda çocuklar, Yermuk Kampında açlıktan ölen ve Halep'te bombardıman altında kalan yaşıtlarının durumunu anlatan tiyatro oyunu sahneledi.
Çadır kent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Kuran-ı Kerim okuyan öğrenciler, "Çanakkale Türküsü" ile "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını seslendirdi.
Çadır kent öğretmenlerinden Belkıs Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri etkinlikle dünyaya Suriye'deki çocukların yaşadıkları küçük tablolardan birini göstermek istediklerini ifade etti.

Halep ve Yermuk'ta yaşayan çocukların dramını bir tiyatroyla anlatmak istediklerini dile getiren Kömürcü, şunları söyledi:
"Aslında göstermek istediğimiz Suriye'de artık çocuk diye birşey kalmamış. Küçük çocuklara o kadar büyük sorumluluklar yüklenmiş ki ya bir baba ya da bir anne yerine dönmüş. Düzenlediğimiz gösteriye beş gün boyunca büyük bir hırsla çalıştık. Çocuklar çok mutlu oldu. Her biri kendi görevini fazlasıyla yerine getirdi. İnşallah bütün dünya bizim ve yoksul çocukların sesini duyar. Suriye'deki çocuklar savaş ortamında ölmeseler de bulundukları durum psikolojilerini etkiliyor."
Dünyanın 4 yıldan beri savaşı uzaktan izlemekle yetindiğini vurgulayan Kömürcü, savaşın bir an önce durmasını ve çocukların bayramları bayram havasında yaşamasını istediklerini kaydetti.

Leyla Ablak da Suriye'de insanlık dramının yaşandığını belirterek, "Türkiye'deki çocuklar 23 Nisan'ı sevinçle, neşeyle, coşkuyla kutlarken, Suriye'deki çocuklar ölümle, hergün bir yakınını kaybederek kutluyor. Yaptığımız bu oyunla bunu yansıtmak istedik. Oradaki çocuklar nasıl yaşayacaklarını düşünüyor. Diğer çocuklar gibi oyuncak almayı, oyun oynamayı düşünemiyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile