Suriyeliler Sınırı İşte Böyle Geçiyorlar

Suriyeliler Sınırı İşte Böyle Geçiyorlar

Suriye'deki kaos ortamından kaçıp, 'Zorunlu Göç' kapsamında dağlık sınır bölgesinden saatler süren bir yolculuğun ardından Türkiye sınırına ulaşan Suriyelilerin umuda yolculuğu kameralara yansıdı.

Gerilim ve tansiyonun her geçen gün yükseldiği Suriye'den kaçış sürüyor. Çatışmaların şiddetini arttırdığı bölgeden kaçıp, kendi imkanlarıyla saatler süren yolculuğun ardından Türkiye- Suriye sınırına ulaşan Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık köyünün dağlık sınır bölgelerinden Türkiye'ye giriş yapıyor.

Sınırın sıfır noktasında Türk askerlerince karşılanan sığınmacılar, koordineli bir şekilde Hatay'ın Altınözü, Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde kurulan çadır kentlere yerleştiriliyor.Suriyelilerin umuda kaçışı amatör kameralarca da kayıt altına alınıyor.

Çocuklarıyla birlikte saatlerce dağlık sınır bölgesinde yürüyen Suriyeliler, iki ülke arasındaki sınırı belirleyen tel örgüleri aşıp Türkiye'ye girdikten sonra hızla koşuyorlar. Reyhanlı ilçesindeki çadır kente gelen sığınmacılar, burada daha önce Türkiye'ye gelen akraba ve yakınlarınca karşılanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile