Suriyeliler Teşekkür İçin Fatih'te Gül Dağıttı

"Suriyeli Güvenilir Yol Arkadaşları" olarak kendilerini tanıtan bir grup Suriyeli, Türk halkına teşekkür için Fatih'te gül ve broşür dağıttı.

Fevzipaşa Caddesi'nde gül dağıtan grup adına açıklama yapan Çanakkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisi Ömer Şamma, Türkiye'de bazı Suriyelilerin yanlış davranışlarda bulunabildiğini ancak kötü davranış sergileyenlerin tüm Suriyelileri temsil etmediğini söyledi.

Ömer Şamma, "Her milletin iyi insanları da var kötü insanları da var, bizler burada tüm Suriyelillerin kötü olmadığını ilan etmek için gül dağıtıyoruz. Türk halkının bizi yanlış tanımalarını istemiyoruz" dedi.

Türk halkının da artık Suriyelileri anlamaya başladığını ifade eden Şamma, "Türk devleti bizlere çok iyi davranıyor, okul konusunda, ikamet konusunda, barınma ve beslenme konularında bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Burada kamplarda yaşayan Suriyeliler, Lübnan ve Ürdün'de kamplarda yaşayan Suriyelilerden daha iyi konumdalar, iş bulup çalışabiliyorlar" diye konuştu.

Şamma, Suriye'de devam eden savaşın ne zaman biteceğini bilemediklerini, en yakın zamanda bitmesini umut ettiklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile