SURKAV Olagan Genel Kurul Toplantisi Yapildi

SURKAV Olagan Genel Kurul Toplantisi Yapildi

Sanliurfa Ili Kültür Egitim Sanat ve Arastirma Vakfi’nin (SURKAV), korona virüs pandemisi nedeniyle erteledigi 2020 yili Kasim ayi ile 2021 yili Temmuz ayi olagan genel kurul toplantisi, Sanliurfa Valiligi konferans salonunda yapildi.

Sanliurfa Valisi ve SURKAV Baskani Abdullah Erin baskanliginda, vakif mütevelli heyeti ve üyelerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplanti saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Divan baskanligini Vali Abdullah Erin, Divan Baskan Vekilligini Vali Yardimcisi ve SURKAV Ikinci Baskani Ismail Çetinkaya’nin, kâtipligi ise Mahmut Kirikçi’nin yaptigi genel kurulda; Genel Sekreter Sükrü Üzümcü’nün okudugu faaliyet raporu ile gelir gider raporlari oy birligiyle onaylandi. Mehmet Ekinci ve Mehmet Fatih Pakir’in vakif üyeligine kabulü ile devam eden genel kurulda, önceki yönetim kurulu üyeleri üyelerinin 2022 Kasim ayinda yapilacak genel kurula kadar görevlerinin devamina karar verildi.

Genel kurulda bir konusma yapan Vali Abdullah Erin, pandemi sürecine ragmen SURKAV’in yogun bir faaliyet dönemi geçirdigini söyledi.



SURKAV’in faaliyetlerini sadece kendi kaynaklariyla degil, ulusal ve uluslararasi fonlari da degerlendirmek suretiyle gerçeklestirdigini ve faaliyet yelpazesini genisletecek sekilde çalistigini belirten Vali Erin, “Türkiye’nin en genç nüfuslu sehri olan Sanliurfa’da, SURKAV’in gençlere karsi bigâne kalmasi düsünülemezdi. Onun için de vakif çatisi altinda yeni bir olusum olusturuldu. Balikligöl civarinda tamamlanmak üzere olan bu merkezde güzel faaliyetler icra edilecek. Yakin zamanda da Sanliurfa’da gelecek vadeden gençlerimizle birlikte Cumhurbaskanligi külliyemize bir ziyaret gerçeklestirerek, bu gençlerimizin Cumhurbaskanimizla bulusma firsatini da yakalamis olacagiz” dedi.

SURKAV’in, kamu yararina çalisan vakif statüsüne alinmasinin öteden beri hayal edilen ancak gerçeklestirilemeyen bir husus oldugunu animsatan Vali Erin, bu statünün alinmasi için yapilan çalismalarin önemli bir asamaya geldigini ve ön kabulün alindigini ifade ederek, “Cumhurbaskanimizin talimatiyla Kültür ve Turizm Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, Hazine ve Maliye Bakanligi müfettislerinin raporlarini olumlu sekilde hazirladilar. Raporlar ilgili bakanligimiza teslim edildi. Yakin zamanda bu statünün, Cumhurbaskanimizin imzasiyla kabul olmasini bekliyoruz. Bu, vakfimizin gelecegi adina son derece önemli olan bir çalisma olacak. Insallah bunun müjdesini yakin zamanda vermis oluruz” diye konustu.

Halilürrahman platosunda, Sanliurfa’da yasamis peygamberler ve bilim adamlarinin anilarinin dijital teknolojilerle desteklenmis bir sunum alani olusturmak için çalismalarin son asamaya geldigini, bu projenin en kisa sürede hayata geçirilecegini ifade eden Vali Erin, SURKAV’in uyguladigi ve destek verdigi diger kültürel faaliyetler hakkinda bilgiler verdi.

Genel kurul toplantisinin ardindan Vali Erin baskanliginda bir araya gelen SURKAV yönetim kurulu üyeleri, yeni dönemin ilk toplantisini gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile