Suruçlu Başarılı 92 Öğrenci Marmara'yı Gezecek

Suruçlu Başarılı 92 Öğrenci Marmara'yı Gezecek

Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında, 92 ilköğretim öğrencisini Bursa, İstanbul ve Çanakkale gezisine götürdü.

Suruç Kaymakamlığı ve Emniyeti Emniyet Müdürlüğü, örnek bir çalışmaya imza attı. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında, Suruç genelindeki başarılı çocuklar için gezi programı düzenledi.

Aileleriyle görüşerek izin alan emniyet ekipleri, daha sonra çocuklara bir sürpriz yaparak geziye götürülecekleri müjdesini verdi. Aileleri tarafından Suruç Merkez Çarşı Karakol önüne getirilen çocuklar, Bursa, İstanbul ve Çanakkale ' ye düzenlenecek gezi hakkında emniyet tarafından kısaca bilgilendirildi. Suruç merkez, belde ve köylerdeki ilköğretim okulunda okuyan başarılı öğrencilere, 4 günlük gezide 2 öğretmen ve 5 emniyet görevlisi eşlik edecek. Başarılı öğrencilere bir ödül olarak hayatlarında hiç gidip görmedikleri Batı 'ya ilçe emniyetinin desteğiyle bir gezi düzenleme kararı aldıklarını belirten Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, 'Güneydoğu 'dan Batı'ya oranın tarihi ve kültürel yerlerini gezmesi için gönderdiğimiz ilköğretim öğrencilerimiz ecdadımızın geçmiş şanlı tarihini en güzel şekilde anlayacaktır. ' ' dedi.

Geziye gönderilen çocukların Güneydoğu 'nun geleceğin doktor, avukat, hukukçu ve mühendisleri olduğunu ifade eden Kaymakam Akbulut, 'İnşallah 10 Nisan gezi dönüşünde çocuklarımızla bir araya gelerek yapılan gezinin amacı ve faydaları hakkında bir fikir alışverişi yapacağız. ' ' şeklinde konuştu.

Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen de 'Bu gezideki amacımız çocuklarımıza hiç unutamayacağı bir gezi heyecanı yaşatmak, şanlı tarihlerini görmelerini sağlamaktır. Bu tür öğretici gezilerin arkası gelecektir.'' açıklamasını yaptı.İlk defa Suruç dışına bir geziye gittiklerini ifade eden, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Necla Kutlu, 'Çok mutlu ve çok heyecanlıyım. İstanbul, Çanakkale ve Bursa 'nın tarihi ve kültürel yerlerini görmek için sabırsızlanıyorum. Bize bu mutluluk ve heyecanı yaşatan Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ederim. ' dedi.

Karakolun önünde bekleyen otobüslerin yanında gezi öncesi çok heyecanlı ve sevinç dolu olduğu gözlemlenen öğrenciler, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezi kapsamında başta Çanakkale şehitliği olmak üzere, Ayasofya, Topkapı, Eyüp Sultan, Sultan Ahmet, Ulu Camii, Süleymaniye, Osman Gazi, Orhan Gazi, Emir Sultan ve Murat Hüdavendiğar gibi şahsiyetlerin mezarları ziyaret edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile