Suşehri Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Suşehri Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Ezgi Kaytan, tarım alanlarında ve arazide kene tutunmasına karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.
Araziden veya piknikten dönüşte elbiselerin ve vücudun mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirten Kaytan, "Vücudumuza kene yapıştığını fark edersek, keneyi çıplak elle dokunmadan en kısa sürede çıkarmalıyız. Çıkartamıyorsanız eğer en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Çocukların da vücudunu kontrol etmeyi unutmamalıyız" diye konuştu.
KKKA hastalığının belirtileri hakkında da bilgi veren Kaytan, "Vücuttan kene çıkarıldıktan sonra 10 gün içerisinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücutta ağrı, bulantı, kusma, ishal ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekmektedir" dedi.
Suşehri Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık memuru Sadi Kaya ise muhtarlara su depolarının temizliği konusunda bilgi verdi.
Muhtarlara, toplantının sonunda KKKA hastalığıyla ilgili broşür dağıtıldı.
Suşehri'de Muhtarlar, Kkka Hastalığı Hakkında Bilgilendirildi
Sivas'ın Suşehri ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarına, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgi verildi.